logo
logo
 

 
Rize Peyniri

Rize Peyniri
+905322041136 Hemen WhatsApp'tan yazın



Karadeniz yöresel ürünlerden en çok tercih edileni Rize Köy Peyniridir. Bazıları bu peynire Rize kolot peyniri isimi vermişlerdir. Rize köy peyniri nasıl yapılırı size anlatmadan önce iyi sütün sırrını açıklayalım. Mandıralarda bulunan inekler hazır yem ile beslenmektedirler. Rize yaylalarındaki inekler yaylanın taze yeşil otları ile beslendiği için yayla sütlerinin lezzeti mükemmeldir. Rizenin köylerinin de yaylalar gibi doğal olduğunu buradan ifade edelim. Rize yayla sütlerinden elde edilen peynire rize yayla peyniri denilmektedir. Rize köy sütlerinden elde edilen peynire rize köy peyniri denilmektedir. Biz burada rize köy peyniri nasıl yapılır, rize köy peyniri tarifini geleneksel usüllere göre vereceğiz. Önce peynir mayasını hazırlanışını açıklayalım. Köy sütü iki kere kaynatılır. Sonra parmak yanmayacak kadar soğuması beklenir ve köy yoğurt mayası ile mayalanır. Yoğurt mayası biraz fazla konulur ve yoğurtun normalinden fazla ekşi olması sağlanır. Elde edilen ekşi yoğurta soğuk su eklenir yayıkta biraz karıştırılır. Bu arada yoğurt yağı çiğ yenilebildiğini ifade edelim. Sonra tüm ekşi yoğurtların hepsi tencereye konulup kısık ateşte kaşıkla karıştırılarak pişirilir. Elde edilen peynire yörede lor peyniri veya minci denilir. Minciden artan yeşile benzer su doğal peynir mayasıdır. Doğal yollardan elde ettiğimiz peynir mayasını biraz sonra peynirde kullanacağız. Yeni sağılmış köy sütü tencereye konulup dilendirilir. Dinlendirme süresi sıcak yaz aylarında 12 saat, soğuk aylarda ise 24 saattir. Dinlenen süt kısık ateşte pişirilir. Pişirilirken tencerede daha önce hazırladığımız yeşil renge yakın peynir mayası ilave edilir. Sürekli kaşık ile karıştırmaya devam edilir. Yavaş yavaş peynir oluşmaya başlayacak. Ardından oluşan peynir ile su kevgir ile ayrıştırılır. Elde edilen peynir el ile bir miktar yoğurma işlemine tabii tutulurken yeteri miktarda tuz ilave edilir. Biz burada Rize Peyniri, Ardeşen peyniri, Ayder peyniri, Rize köy peyniri, Ardeşen köy peyniri, Ayder köy peyniri, Rize yayla peyniri, Ardeşen yayla peyniri, Ayder yayla peynirin aynı şekilde evlerde üretildiğini ifade edelim. Hepinize afiyet olsun.

Arama Sonuçları

Karadeniz yöresel ürünler
karadeniz yöresel
Rize kolot peyniri
kolot peyniri
Rize köy peyniri nasıl yapılır
iyi sütün sırrı
Rize yaylaları
yayla sütleri
Rizenin köyleri
Rize yayla sütleri
Rize köy sütleri
peynir mayasını hazırlanışı
köy yoğurt mayası
Yoğurt mayası
Ekşi yoğurt
Minci
yoğurt yağı
lor peyniri
minci
doğal peynir mayası
peynir mayası
kevgir
Rize Peyniri
Ardeşen peyniri
Ayder peyniri
Rize köy peyniri
Ardeşen köy peyniri
Ayder köy peyniri
Rize yayla peyniri
Ardeşen yayla peyniri
Ayder yayla peyniri

Ayder Bungalow Rezervasyon













Rize Peyniri

Rize Peyniri
+905322041136 Hemen WhatsApp'tan yazın



Karadeniz yöresel ürünlerden en çok tercih edileni Rize Köy Peyniridir. Bazıları bu peynire Rize kolot peyniri isimi vermişlerdir. Rize köy peyniri nasıl yapılırı size anlatmadan önce iyi sütün sırrını açıklayalım. Mandıralarda bulunan inekler hazır yem ile beslenmektedirler. Rize yaylalarındaki inekler yaylanın taze yeşil otları ile beslendiği için yayla sütlerinin lezzeti mükemmeldir. Rizenin köylerinin de yaylalar gibi doğal olduğunu buradan ifade edelim. Rize yayla sütlerinden elde edilen peynire rize yayla peyniri denilmektedir. Rize köy sütlerinden elde edilen peynire rize köy peyniri denilmektedir. Biz burada rize köy peyniri nasıl yapılır, rize köy peyniri tarifini geleneksel usüllere göre vereceğiz. Önce peynir mayasını hazırlanışını açıklayalım. Köy sütü iki kere kaynatılır. Sonra parmak yanmayacak kadar soğuması beklenir ve köy yoğurt mayası ile mayalanır. Yoğurt mayası biraz fazla konulur ve yoğurtun normalinden fazla ekşi olması sağlanır. Elde edilen ekşi yoğurta soğuk su eklenir yayıkta biraz karıştırılır. Bu arada yoğurt yağı çiğ yenilebildiğini ifade edelim. Sonra tüm ekşi yoğurtların hepsi tencereye konulup kısık ateşte kaşıkla karıştırılarak pişirilir. Elde edilen peynire yörede lor peyniri veya minci denilir. Minciden artan yeşile benzer su doğal peynir mayasıdır. Doğal yollardan elde ettiğimiz peynir mayasını biraz sonra peynirde kullanacağız. Yeni sağılmış köy sütü tencereye konulup dilendirilir. Dinlendirme süresi sıcak yaz aylarında 12 saat, soğuk aylarda ise 24 saattir. Dinlenen süt kısık ateşte pişirilir. Pişirilirken tencerede daha önce hazırladığımız yeşil renge yakın peynir mayası ilave edilir. Sürekli kaşık ile karıştırmaya devam edilir. Yavaş yavaş peynir oluşmaya başlayacak. Ardından oluşan peynir ile su kevgir ile ayrıştırılır. Elde edilen peynir el ile bir miktar yoğurma işlemine tabii tutulurken yeteri miktarda tuz ilave edilir. Biz burada Rize Peyniri, Ardeşen peyniri, Ayder peyniri, Rize köy peyniri, Ardeşen köy peyniri, Ayder köy peyniri, Rize yayla peyniri, Ardeşen yayla peyniri, Ayder yayla peynirin aynı şekilde evlerde üretildiğini ifade edelim. Hepinize afiyet olsun.

Arama Sonuçları

Karadeniz yöresel ürünler
karadeniz yöresel
Rize kolot peyniri
kolot peyniri
Rize köy peyniri nasıl yapılır
iyi sütün sırrı
Rize yaylaları
yayla sütleri
Rizenin köyleri
Rize yayla sütleri
Rize köy sütleri
peynir mayasını hazırlanışı
köy yoğurt mayası
Yoğurt mayası
Ekşi yoğurt
Minci
yoğurt yağı
lor peyniri
minci
doğal peynir mayası
peynir mayası
kevgir
Rize Peyniri
Ardeşen peyniri
Ayder peyniri
Rize köy peyniri
Ardeşen köy peyniri
Ayder köy peyniri
Rize yayla peyniri
Ardeşen yayla peyniri
Ayder yayla peyniri



Ayder Bungalow Rezervasyon















 
Pirinçlik Köyü No:68/1 Ayder Fırtına Deresi Doğu Yakası, 53400 Ardeşen/Rize/Türkiye
+90 532 204 11