peynir mayasını hazırlanışını açıklayalım. Köy sütü iki kere kaynatılır. Sonra parmak yanmayacak kadar soğuması beklenir ve köy yoğurt mayası ile mayalanır. Yoğurt mayası biraz fazla konulur ve yoğurtun normalinde... peynir mayasıdır. Doğal yollardan elde ettiğimiz peynir mayasını biraz sonra peynirde kullanacağız. Yeni sağılmış köy sütü tencereye konulup dilendirilir. Dinlendirme süresi sıcak yaz aylarında 12 saat, soğuk ayla... peynir mayasını biraz sonra peynirde kullanacağız. Yeni sağılmış köy sütü tencereye konulup dilendirilir. Dinlendirme süresi sıcak yaz aylarında 12 saat, soğuk aylarda ise 24 saattir. Dinlenen süt kısık ateşte piş... peynir mayası ilave edilir. Sürekli kaşık ile karıştırmaya devam edilir. Yavaş yavaş peynir oluşmaya başlayacak. Ardından oluşan peynir ile su kevgir ile ayrıştırılır. Elde edilen peynir el ile bir miktar yoğurma ...
Pirinçlik Köyü No:68/1 Ayder Fırtına Deresi Doğu Yakası, 53400 Ardeşen/Rize/Türkiye
+90 532 204 11