logo
logo
 

 
Muhlama

Muhlama
+905322041136 Hemen WhatsApp'tan yazın



Muhlama tarifi yapmadan önce muhlama nereye ait sorusuna cevap verelim. Karadeniz yöresel lezzetlerden biri olan muhlama diğer adı mıhlamadır. Trabzon, Rize ve ilçelerinde asırlardır tüketiken bir yemek türüdür. Bazı yerlerde kuymak diye de isimlendirilmektedir. Kuymak mı muhlama mı diye soranlara şu cevabı verelim. Rizeliler muhlama, Trabzonlular kuymak diye isimlendirirler. Aslında ikisi de aynı şeydir ama bir miktar tarif ve lezzeti farklılaştığı için iki farklı yemek diyenler vardır. Gerçekte ikisi de aynıdır. Eskiden tam organik küflü peynirlerden klasik muhlama yapırken şimdilerde mıhlama peyniri, muhlama peyniri diye isimlendirilen kolot peyniri tercih edilmektedir. Mıhlama mı muhlama mı diye sözü daha çok uzatmadan karadeniz muhlaması nasıl yapılır sorusuna cevap verelim. Öncelikle muhlama mahzemeleri nelerdir onu listeleyelim. Muhlamanın iyi olması için üç çeşit peynir öneririz. Biri normal Rize peyniri, ikincisi uzamayı sağlayan uzun peynir, üçüncüsü ise küflü peynir. Siz üç çeşit peynir bulamaz iseniz tek peynirden de kuymak yapımına geçebilirsiz. Kuymak yapımı için diğer bir malzemeler mısır unu, buğday unu, tereyağı ve tuz gereklidir. Şimdi muhlama nasıl yapılır sorusuna cevap verelim. Öncelikle köy tereyağını orta ısıda yanan ocaktaki tavaya koyunuz. Tereyağı köpürüp renk değiştirdikten sonra ocağı kısık ateşe getiriyoruz. Teyeyağı yanmadan üzerine bir miktar mısır unu, buğday unu ve tuz katıp kaşıkla iyice karıştırıyoruz. Ardından muhlamalık peynirlerin hepsini ekliyoruz. Üzerine yeteri kadar kaynayan sıcak su ilave edip kısık ateşte erimesini bekliyoruz. Muhlama yapımında en önemli şey, tereyağının ve peynirin kalitesidir. Bir de küflü peynir mıhlama tarifinin vazgeçilmezidir. Çünkü küflü peynir hoş bir koku ve eşsiz bir lezzeti muhlamaya sağlamaktadır. Siz de yerel muhlamanın tadını merak ediyorsanız vakit kayıp etmeden hemen Rize'ye gelin.

Arama Sonuçları

Muhlama tarifi
muhlama nereye ait
Karadeniz yöresel lezzetler
kuymak
Kuymak mı muhlama mı
muhlama
küflü peynir
klasik muhlama
mıhlama peyniri
muhlama peyniri
kolot peyniri
Mıhlama mı muhlama mı
karadeniz muhlaması nasıl yapılır
muhlama mahzemeleri nelerdir
Rize peyniri
kuymak yapımı
mısır unu
buğday unu
tereyağı
muhlama nasıl yapılır
köy tereyağı
mıhlama tarifi

Ayder Bungalow Rezervasyon













Muhlama

Muhlama
+905322041136 Hemen WhatsApp'tan yazın



Muhlama tarifi yapmadan önce muhlama nereye ait sorusuna cevap verelim. Karadeniz yöresel lezzetlerden biri olan muhlama diğer adı mıhlamadır. Trabzon, Rize ve ilçelerinde asırlardır tüketiken bir yemek türüdür. Bazı yerlerde kuymak diye de isimlendirilmektedir. Kuymak mı muhlama mı diye soranlara şu cevabı verelim. Rizeliler muhlama, Trabzonlular kuymak diye isimlendirirler. Aslında ikisi de aynı şeydir ama bir miktar tarif ve lezzeti farklılaştığı için iki farklı yemek diyenler vardır. Gerçekte ikisi de aynıdır. Eskiden tam organik küflü peynirlerden klasik muhlama yapırken şimdilerde mıhlama peyniri, muhlama peyniri diye isimlendirilen kolot peyniri tercih edilmektedir. Mıhlama mı muhlama mı diye sözü daha çok uzatmadan karadeniz muhlaması nasıl yapılır sorusuna cevap verelim. Öncelikle muhlama mahzemeleri nelerdir onu listeleyelim. Muhlamanın iyi olması için üç çeşit peynir öneririz. Biri normal Rize peyniri, ikincisi uzamayı sağlayan uzun peynir, üçüncüsü ise küflü peynir. Siz üç çeşit peynir bulamaz iseniz tek peynirden de kuymak yapımına geçebilirsiz. Kuymak yapımı için diğer bir malzemeler mısır unu, buğday unu, tereyağı ve tuz gereklidir. Şimdi muhlama nasıl yapılır sorusuna cevap verelim. Öncelikle köy tereyağını orta ısıda yanan ocaktaki tavaya koyunuz. Tereyağı köpürüp renk değiştirdikten sonra ocağı kısık ateşe getiriyoruz. Teyeyağı yanmadan üzerine bir miktar mısır unu, buğday unu ve tuz katıp kaşıkla iyice karıştırıyoruz. Ardından muhlamalık peynirlerin hepsini ekliyoruz. Üzerine yeteri kadar kaynayan sıcak su ilave edip kısık ateşte erimesini bekliyoruz. Muhlama yapımında en önemli şey, tereyağının ve peynirin kalitesidir. Bir de küflü peynir mıhlama tarifinin vazgeçilmezidir. Çünkü küflü peynir hoş bir koku ve eşsiz bir lezzeti muhlamaya sağlamaktadır. Siz de yerel muhlamanın tadını merak ediyorsanız vakit kayıp etmeden hemen Rize'ye gelin.

Arama Sonuçları

Muhlama tarifi
muhlama nereye ait
Karadeniz yöresel lezzetler
kuymak
Kuymak mı muhlama mı
muhlama
küflü peynir
klasik muhlama
mıhlama peyniri
muhlama peyniri
kolot peyniri
Mıhlama mı muhlama mı
karadeniz muhlaması nasıl yapılır
muhlama mahzemeleri nelerdir
Rize peyniri
kuymak yapımı
mısır unu
buğday unu
tereyağı
muhlama nasıl yapılır
köy tereyağı
mıhlama tarifi



Ayder Bungalow Rezervasyon















 
Pirinçlik Köyü No:68/1 Ayder Fırtına Deresi Doğu Yakası, 53400 Ardeşen/Rize/Türkiye
+90 532 204 11