logo
logo
 

 

buğday unu


Rize Simidi

buğday ununa bir miktar tuz katılır ve su ile iyice yoğrulur. Yoğrulan hamur 30 dakika dinlendirilir. Ardından hamur kesilir, fitilleme ve bağlaması yapılır. Bu işlemlerden sonra hamur simit şeklini alır. Ardın...


Muhlama

buğday unu, tereyağı ve tuz gereklidir. Şimdi muhlama nasıl yapılır sorusuna cevap verelim. Öncelikle köy tereyağını orta ısıda yanan ocaktaki tavaya koyunuz. Tereyağı köpürüp renk değiştirdikten sonra ocağı kı...
buğday unu ve tuz katıp kaşıkla iyice karıştırıyoruz. Ardından muhlamalık peynirlerin hepsini ekliyoruz. Üzerine yeteri kadar kaynayan sıcak su ilave edip kısık ateşte erimesini bekliyoruz. Muhlama yapımında en...




 
Pirinçlik Köyü No:68/1 Ayder Fırtına Deresi Doğu Yakası, 53400 Ardeşen/Rize/Türkiye
+90 532 204 11