Bildiğiniz üzere Pazar ilçesi ve Ardeşen ilçesi Rize iline bağlı şehirlerdir. Bu nedenle Pazar İlçesinde üretilen simitlere Pazar Simidi, Ardeşen İlçesinde üretilen simitlere Ardeşen simidi denilmektedir. Susamsız simit nereye ait derseniz Rize'ye aittir deriz. Her iki ilçe Rize iline bağlı olduğu için genelde il merkezi olarak Rize Simidi ismi ile anılmaktadır. Rize Simidinin pişmiş ağırlığı 50 gramdır. Rize simidinin benzersiz tadı bulunmaktadır. Rize Simidi özelliği nedir diye soranlara hemen cevap verelim. Rize simidi 12 gün gibi uzun süre bayatlamayan simittir. Rize simidi 12 gün içerisinde yeniden ısıtılır ise fırından yeni çıkmış gibi tadı lezzetli olur. Fakat tüketeceğiniz sadet kadar simidi ısıtmalısınız. Anlık tüketilmeyecek simit ısıtılmamalıdır. Rize simidi nasıl ısıtılır sorunuza cevap verelim. Genelde tost makinesinin içinde veya fırında yeniden ısıtılır. Sıcak simit hava ile temas etmesi için sadece kağıda sarılabilir. Sıcak simit hava almayan poşete konulmaz. Fakat soğuk simit poşete konulabilir. Derin dondurucu buzdolabında başka gıdalar var ise kağıda sarılan simit buzdolabı poşetine konur. Eğer derin dondurucuda başka gıda yok ise sadece kağıda sarılır. Derin dondurucu buzdolabından çıkarılan simit oda sıcaklığında buzları eridikten sonra ısıtılarak tüketilir. Bazı yerlerde Rize simidine kel simit denilmektedir. Kel simit tarifi ile Rize simidi tarifi aynıdır. Buğday ununa bir miktar tuz katılır ve su ile iyice yoğrulur. Yoğrulan hamur 30 dakika dinlendirilir. Ardından hamur kesilir, fitilleme ve bağlaması yapılır. Bu işlemlerden sonra hamur simit şeklini alır. Ardından simitler pasa isimli bir tahtaya dizilir. Pasa ahşabı kurutulmuş Rize Kestane ağacından imal edilmiştir. Mevsimin sıcaklık durumuna göre yaklaşık 10 dakika ile 30 dakika arası simit pasa üzerinden dinlendirilir. Dinlenmiş simit kaynar sıcak suyun içerisinde 1-2 dakika haşlanır. Haşlanan simit 5 dakika dinlendikten sonra pekmezleme işlemine geçilir. Suyun içerisine Kara üzüm pekmezi veya dut pekmezi karıştırılır. Dinlenmiş simitler yaklaşık 5 saniye pekmezli suda bekletilir. Ardından ahşap çubuk kaşıklarla pekmezli sudan çıkartılan simitler kara taş odunlu fırında yaklaşık 20 dakika pişirilir. Rize simidi nasıl yenir derseniz, peynir, zeytin ile yenebildiği gibi genelde yörede yalın simit tüketimi yaygındır. Rize Simidi nereden alınır diye sorarsanız tabii ki Rize'den alınır. Rize Simit havalimanı arasındaki mesafe yaklaşık 17 kilometredir. Rize Simit Necran Bungalow arasındaki mesafe ise yaklaşık 6 kilometredir. Rize Simit konum ve Rize Simit harita yol tarifini aşağıdadır.
Bildiğiniz üzere Pazar ilçesi ve Ardeşen ilçesi Rize iline bağlı şehirlerdir. Bu nedenle Pazar İlçesinde üretilen simitlere Pazar Simidi, Ardeşen İlçesinde üretilen simitlere Ardeşen simidi denilmektedir. Susamsız simit nereye ait derseniz Rize'ye aittir deriz. Her iki ilçe Rize iline bağlı olduğu için genelde il merkezi olarak Rize Simidi ismi ile anılmaktadır. Rize Simidinin pişmiş ağırlığı 50 gramdır. Rize simidinin benzersiz tadı bulunmaktadır. Rize Simidi özelliği nedir diye soranlara hemen cevap verelim. Rize simidi 12 gün gibi uzun süre bayatlamayan simittir. Rize simidi 12 gün içerisinde yeniden ısıtılır ise fırından yeni çıkmış gibi tadı lezzetli olur. Fakat tüketeceğiniz sadet kadar simidi ısıtmalısınız. Anlık tüketilmeyecek simit ısıtılmamalıdır. Rize simidi nasıl ısıtılır sorunuza cevap verelim. Genelde tost makinesinin içinde veya fırında yeniden ısıtılır. Sıcak simit hava ile temas etmesi için sadece kağıda sarılabilir. Sıcak simit hava almayan poşete konulmaz. Fakat soğuk simit poşete konulabilir. Derin dondurucu buzdolabında başka gıdalar var ise kağıda sarılan simit buzdolabı poşetine konur. Eğer derin dondurucuda başka gıda yok ise sadece kağıda sarılır. Derin dondurucu buzdolabından çıkarılan simit oda sıcaklığında buzları eridikten sonra ısıtılarak tüketilir. Bazı yerlerde Rize simidine kel simit denilmektedir. Kel simit tarifi ile Rize simidi tarifi aynıdır. Buğday ununa bir miktar tuz katılır ve su ile iyice yoğrulur. Yoğrulan hamur 30 dakika dinlendirilir. Ardından hamur kesilir, fitilleme ve bağlaması yapılır. Bu işlemlerden sonra hamur simit şeklini alır. Ardından simitler pasa isimli bir tahtaya dizilir. Pasa ahşabı kurutulmuş Rize Kestane ağacından imal edilmiştir. Mevsimin sıcaklık durumuna göre yaklaşık 10 dakika ile 30 dakika arası simit pasa üzerinden dinlendirilir. Dinlenmiş simit kaynar sıcak suyun içerisinde 1-2 dakika haşlanır. Haşlanan simit 5 dakika dinlendikten sonra pekmezleme işlemine geçilir. Suyun içerisine Kara üzüm pekmezi veya dut pekmezi karıştırılır. Dinlenmiş simitler yaklaşık 5 saniye pekmezli suda bekletilir. Ardından ahşap çubuk kaşıklarla pekmezli sudan çıkartılan simitler kara taş odunlu fırında yaklaşık 20 dakika pişirilir. Rize simidi nasıl yenir derseniz, peynir, zeytin ile yenebildiği gibi genelde yörede yalın simit tüketimi yaygındır. Rize Simidi nereden alınır diye sorarsanız tabii ki Rize'den alınır. Rize Simit havalimanı arasındaki mesafe yaklaşık 17 kilometredir. Rize Simit Necran Bungalow arasındaki mesafe ise yaklaşık 6 kilometredir. Rize Simit konum ve Rize Simit harita yol tarifini aşağıdadır.