pasa
Acaristan Beghleti Camisi
pasa döneminde Osmanlı Ordusu 1918 yılında geçici olarak Batum'u kurtardı fakat bu kurtuluş uzun sürmedi. Mondros Mütarekesinden sonra Osmanlı Ordusu Batum'dan çıkarıldı ve İngiliz askerler Batum'a yerleş...
Pazar Sahil Müfrezesi şehitliği
pasa'dan sonra 3. ordu komutanlığına vekaleten 11. Kolordu komutanı Abdülkerim Paşa bakmaktaydı. Rus orduları 8 gemilik filo ile denizden tüm sahili ağır silahlarla sürekli bombalıyorlardı. Ruslar Arhavi,... pasa bakmaktaydı. Rus orduları 8 gemilik filo ile denizden tüm sahili ağır silahlarla sürekli bombalıyorlardı. Ruslar Arhavi, Fındıklı'da durdurulamadı. Pirinçlik köyü Fırtına deresinin doğu yakasında bul...
Ali ve Nino
pasa'ya bağlı Bakü İslam Hayriye Cemiyeti (Bakü Hayriyye Cemiyeti, Bakü Müslüman Hayriye Cemiyeti), Kafkas İslam Ordusu'nun en büyük destekçilerinden Zeynel Ağa (Hacı Zeynalabdin, Zeynelabidin)'nın oğlu o... pasa'nın ordusu Bakü'yü işgalden kurtarmasından sonra Ali Dış İşlerinde görevler alır fakat Bakü tekrardan karışınca Ali eşi Nino ve çocuğunu Tiflis'e göndermek zorunda kalır. Ali yeniden cihata katılır. ...
Trabzon Boztepe
pasa tarafından restore edilir. Trabzon Boztepe'nin önemli bir diğer yapısı Trabzon Cephaneliktir. Askeri amaçlı yapılan cephanelik şimdileri otel olarak faaliyet göstermektedir. Trabzon Boztepe'nin son d...
Rize Simidi
pasa isimli bir tahtaya dizilir. Pasa ahşabı kurutulmuş Rize Kestane ağacından imal edilmiştir. Mevsimin sıcaklık durumuna göre yaklaşık 10 dakika ile 30 dakika arası simit pasa üzerinden dinlendirilir. D... pasa ahşabı kurutulmuş Rize Kestane ağacından imal edilmiştir. Mevsimin sıcaklık durumuna göre yaklaşık 10 dakika ile 30 dakika arası simit pasa üzerinden dinlendirilir. Dinlenmiş simit kaynar sıcak suyun... pasa üzerinden dinlendirilir. Dinlenmiş simit kaynar sıcak suyun içerisinde 1-2 dakika haşlanır. Haşlanan simit 5 dakika dinlendikten sonra pekmezleme işlemine geçilir. Suyun içerisine Kara üzüm pekmezi v...
Laz Böreği
lpasa ilçelerinde lazlar yaşamaktadırlar. İşte lazların bölgesinde yapılan bir yiyecektir. Başkalarına sorsanız Rizeliler ve Trabzonlular lazdır. Ama gerçekte Trabzon ve Rize laz değildir. Sadece Rizenin d... pasairinci yufka serilir. Sonra Birinci yufkanın tepsiden taşan bölgesi içeriye doğru katlanır. En son on ikinci yufka kapak gibi üzerine örtülür. Büyük dilimler halinde bıçakla kesilir. Üzerine ılık tere...
|
|
|