logo
logo
 

 
Laz Böreği

Laz Böreği
+905322041136 Hemen WhatsApp'tan yazın



Orjinal Laz Böreği Tarifini yapmadan önce laz böreği nerenin sorusuna cevap verelim. İsminden anlaşılacağı üzere laz böreği yerel halkın bir yiyeceğidir. Lazlar kimdir derseniz Rize'nin sahil ilçeleri ve Artvinin sahil ilçelerinde yaşayan Lezgi kökenli Orta Asya menşeili kafkas kavmidir. Bugünlerde Pazar, Ardeşen, Fındıklı, Arhavi, Hopa ve Kemalpaşa ilçelerinde lazlar yaşamaktadırlar. İşte lazların bölgesinde yapılan bir yiyecektir. Başkalarına sorsanız Rizeliler ve Trabzonlular lazdır. Ama gerçekte Trabzon ve Rize laz değildir. Sadece Rizenin doğu bölgesindeki bazı sahil yerleşim alanları lazdır. Trabzon laz böreği, Rize laz böreği, Ayder laz böreği, Ardeşen laz böreği, Hopa laz böreği isimleri halk tarafından çokça kullanılmaktadır. Bunlardan sadece Ardeşen ve Hopa sadece laz yerleşim alanıdır. Laz böreği tatlı mıdır derseniz evet tatlıdır. Laz böreği nedir derseniz yukarıda ifade ettiğimiz yerlerde üretilen mahalli bir tatlıdır. laz böreği malzemelerinde en önemlisi muhallebidir. Muhallebinin hazırlanışını açıklayalım. Bir miktar un, nişasta şeker, tereyağı, az miktarda tuz, az miktarda karabiber ve 2 adet yumurta iyice karıştırılır. Ardından kaynatılmış ve ılık derecede olan köy sütüne yavaş yavaş eklenerek iyice karıştırılır. Muhallebi krem kıvamına gelene kadar karıştırmaya devam edilir. Soğuk bir tepsinin altına tereyağı sürülür. Şimdi laz böreği yapılışına geçelim. Birinci yufka tepsinin dışına taşacak şekilde serilir. İkinci ve üçüncü yufka tepsi boyutunda serilir. Üstüne bir miktar öğütülmüş fındık ve ceviz dökülür. Sonra dördüncü, beşinci ve altıncı yufkalar serilir. Sonra önceden hazırlanan muhallebi eklenir. Sonra yedinci, sekizinci, dokuzuncu yufka serilir. Dokuzuncu yufkadan sonra tekrardan üstüne bir miktar öğütülmüş ceviz ve fındık dökülür. Onuncu ve on birinci yufka serilir. Sonra Birinci yufkanın tepsiden taşan bölgesi içeriye doğru katlanır. En son on ikinci yufka kapak gibi üzerine örtülür. Büyük dilimler halinde bıçakla kesilir. Üzerine ılık tereyağı dökülür. Ardından tepsi pişirmek için fırının içine konur. En güzel laz böreğini lazlardan yiyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Arama Sonuçları

Orjinal Laz Böreği Tarifi
laz böreği nerenin
laz
laz böreği
Lazlar kimdir
Lezgi
Orta Asya
kafkas kavmi
Pazar
Ardeşen
Fındıklı
Arhavi
Hopa
Kemalpaşa
lazlar
lazların bölgesi
Trabzon laz böreği
Rize laz böreği
Ayder laz böreği
Ardeşen laz böreği
Hopa laz böreği
Laz böreği tatlı mıdır
Laz böreği nedir
laz böreği malzemeleri
muhallebin hazırlanışını
muhallebi
nişasta
şeker
yumurta
köy sütü
süt
Şimdi laz böreği yapılışı
yufka
öğütülmüş fındık
ceviz
fındık
öğütülmüş ceviz
ılık tereyağı

Ayder Bungalow Rezervasyon













Laz Böreği

Laz Böreği
+905322041136 Hemen WhatsApp'tan yazın



Orjinal Laz Böreği Tarifini yapmadan önce laz böreği nerenin sorusuna cevap verelim. İsminden anlaşılacağı üzere laz böreği yerel halkın bir yiyeceğidir. Lazlar kimdir derseniz Rize'nin sahil ilçeleri ve Artvinin sahil ilçelerinde yaşayan Lezgi kökenli Orta Asya menşeili kafkas kavmidir. Bugünlerde Pazar, Ardeşen, Fındıklı, Arhavi, Hopa ve Kemalpaşa ilçelerinde lazlar yaşamaktadırlar. İşte lazların bölgesinde yapılan bir yiyecektir. Başkalarına sorsanız Rizeliler ve Trabzonlular lazdır. Ama gerçekte Trabzon ve Rize laz değildir. Sadece Rizenin doğu bölgesindeki bazı sahil yerleşim alanları lazdır. Trabzon laz böreği, Rize laz böreği, Ayder laz böreği, Ardeşen laz böreği, Hopa laz böreği isimleri halk tarafından çokça kullanılmaktadır. Bunlardan sadece Ardeşen ve Hopa sadece laz yerleşim alanıdır. Laz böreği tatlı mıdır derseniz evet tatlıdır. Laz böreği nedir derseniz yukarıda ifade ettiğimiz yerlerde üretilen mahalli bir tatlıdır. laz böreği malzemelerinde en önemlisi muhallebidir. Muhallebinin hazırlanışını açıklayalım. Bir miktar un, nişasta şeker, tereyağı, az miktarda tuz, az miktarda karabiber ve 2 adet yumurta iyice karıştırılır. Ardından kaynatılmış ve ılık derecede olan köy sütüne yavaş yavaş eklenerek iyice karıştırılır. Muhallebi krem kıvamına gelene kadar karıştırmaya devam edilir. Soğuk bir tepsinin altına tereyağı sürülür. Şimdi laz böreği yapılışına geçelim. Birinci yufka tepsinin dışına taşacak şekilde serilir. İkinci ve üçüncü yufka tepsi boyutunda serilir. Üstüne bir miktar öğütülmüş fındık ve ceviz dökülür. Sonra dördüncü, beşinci ve altıncı yufkalar serilir. Sonra önceden hazırlanan muhallebi eklenir. Sonra yedinci, sekizinci, dokuzuncu yufka serilir. Dokuzuncu yufkadan sonra tekrardan üstüne bir miktar öğütülmüş ceviz ve fındık dökülür. Onuncu ve on birinci yufka serilir. Sonra Birinci yufkanın tepsiden taşan bölgesi içeriye doğru katlanır. En son on ikinci yufka kapak gibi üzerine örtülür. Büyük dilimler halinde bıçakla kesilir. Üzerine ılık tereyağı dökülür. Ardından tepsi pişirmek için fırının içine konur. En güzel laz böreğini lazlardan yiyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Arama Sonuçları

Orjinal Laz Böreği Tarifi
laz böreği nerenin
laz
laz böreği
Lazlar kimdir
Lezgi
Orta Asya
kafkas kavmi
Pazar
Ardeşen
Fındıklı
Arhavi
Hopa
Kemalpaşa
lazlar
lazların bölgesi
Trabzon laz böreği
Rize laz böreği
Ayder laz böreği
Ardeşen laz böreği
Hopa laz böreği
Laz böreği tatlı mıdır
Laz böreği nedir
laz böreği malzemeleri
muhallebin hazırlanışını
muhallebi
nişasta
şeker
yumurta
köy sütü
süt
Şimdi laz böreği yapılışı
yufka
öğütülmüş fındık
ceviz
fındık
öğütülmüş ceviz
ılık tereyağı



Ayder Bungalow Rezervasyon















 
Pirinçlik Köyü No:68/1 Ayder Fırtına Deresi Doğu Yakası, 53400 Ardeşen/Rize/Türkiye
+90 532 204 11