logo
logo
 

 

muhallebi


Laz Böreği

muhallebidir. Muhallebinin hazırlanışını açıklayalım. Bir miktar un, nişasta şeker, tereyağı, az miktarda tuz, az miktarda karabiber ve 2 adet yumurta iyice karıştırılır. Ardından kaynatılmış ve ılık derecede ...
muhallebinin hazırlanışını açıklayalım. Bir miktar un, nişasta şeker, tereyağı, az miktarda tuz, az miktarda karabiber ve 2 adet yumurta iyice karıştırılır. Ardından kaynatılmış ve ılık derecede olan köy sütün...
muhallebi krem kıvamına gelene kadar karıştırmaya devam edilir. Soğuk bir tepsinin altına tereyağı sürülür. Şimdi laz böreği yapılışına geçelim. Birinci yufka tepsinin dışına taşacak şekilde serilir. İkinci ve...
muhallebi eklenir. Sonra yedinci, sekizinci, dokuzuncu yufka serilir. Dokuzuncu yufkadan sonra tekrardan üstüne bir miktar öğütülmüş ceviz ve fındık dökülür. Onuncu ve on birinci yufka serilir. Sonra Birinci y...




 
Pirinçlik Köyü No:68/1 Ayder Fırtına Deresi Doğu Yakası, 53400 Ardeşen/Rize/Türkiye
+90 532 204 11