logo
logo
 

 

köy sütü


Hamsiköy

köy sütüdür. Bu süt hamsiköy sütlacının ana lezzet kaynağıdır. Hamsiköy'e karayolu ile ulaşım mümkündür, yolları bakımlıdır ve mobil cep telefonu aktiftir. Hamsiköy havalimanı arasındaki mesafe yaklaşık 160 k...


Rize Peyniri

köy sütü iki kere kaynatılır. Sonra parmak yanmayacak kadar soğuması beklenir ve köy yoğurt mayası ile mayalanır. Yoğurt mayası biraz fazla konulur ve yoğurtun normalinden fazla ekşi olması sağlanır. Elde edi...
köy sütü tencereye konulup dilendirilir. Dinlendirme süresi sıcak yaz aylarında 12 saat, soğuk aylarda ise 24 saattir. Dinlenen süt kısık ateşte pişirilir. Pişirilirken tencerede daha önce hazırladığımız yeşi...


Rize Tereyağı

köy sütü alınır. Süt iki kere iyice kaynatılır. Ardından parmak yakmayacak kadar soğuması beklenir ve köy yoğurt mayası ile mayalanır. Buraya kadar anlattığımız yöntem yoğurt mayalama yöntemi ile aynıdır. Bun...


Hamsiköy Sütlacı

köy sütünden bu sütlaç yapılmaktadır. Diğer önemli Hamsiköy sütlacı püf noktaları ise Hamsiköy sütlacı malzemelerinin geleneksel lezzete uygun şekilde hazırlanmasıdır. Biz burada eski köy usulü Hamsiköy sütla...
köy sütü tencerede kaynatılır ardından içine yıkanmış pirinç eklenir ve pişirilir. Sonra ocak kısık ateşe getirilir. Az miktarda nişasta ve yeteri miktarda şeker ilave edilir. En son tuz eklenir ve biraz daha...


Laz Böreği

köy sütüne yavaş yavaş eklenerek iyice karıştırılır. Muhallebi krem kıvamına gelene kadar karıştırmaya devam edilir. Soğuk bir tepsinin altına tereyağı sürülür. Şimdi laz böreği yapılışına geçelim. Birinci yu...


Çayeli Kuru Fasulyesi

köy sütünü bir tencereye konur. Tencerenin içerisine ispir fasulyesi eklenir. Oda sıcaklığında 10 saat bekletilir. Kuşbaşı doğranmış et tencereye konur. Tencereye su eklenmez. Et kendi suyu çekene kadar kısık...




 
Pirinçlik Köyü No:68/1 Ayder Fırtına Deresi Doğu Yakası, 53400 Ardeşen/Rize/Türkiye
+90 532 204 11