logo
logo
 

 
çayeli Kuru Fasulyesi

Çayeli Kuru Fasulyesi
+905322041136 Hemen WhatsApp'tan yazın



Çayeli kuru fasulyesi ile Rize kuru fasulyesi aynı yemeklerdir. Bu nedenle Çayeli kuru fasulyesi tarifi ile Rize kuru fasulyesi tarifi aynıdır. İyi fasulye yapmak için yerel fasulye kullanmalıyız. Erzurum İspir ilçesinde üretilen İspir fasulyesi temin edilir. Fasulye su ile yıkanır. Önceden hazırlanmış kaynatılmış köy sütünü bir tencereye konur. Tencerenin içerisine ispir fasulyesi eklenir. Oda sıcaklığında 10 saat bekletilir. Kuşbaşı doğranmış et tencereye konur. Tencereye su eklenmez. Et kendi suyu çekene kadar kısık ateşte kavrularak yarım pişirilir. Et ikinci sefer fasulye ile pişecektir. İkinci pişmede etin dağılmaması için ilk pişirmede et yarım pişirilir. Yeteri miktarda soğan düdüklü tencereye doğranır. Tencereye sıvı yağ, köy tereyağı, ev yapımı domates salçası, ev yapımı biber salçası eklenir. Biraz kavrulduktan sonra üzerine yarım pişirilmiş et ilave edilir. Kısık ateşte yeniden kavrulur. Son olarak üzerine sütte dinlendirilmiş fasulyeler eklenir. Tuz eklenerek kavurma işlemine devam edilir. Sonra fasulyelerin üzerini geçecek kadar su ilave edilir. Düdüklü tencerenin kapağı kapatılır ve kısık ateşte pişirilir. Çayeli Kuru Fasulyesinde az su kullanıldığı için Susuz kuru fasulye Tarifi de denilmektedir. Biz burada geleneksel fasulye tarifini verdik. Düdüklü tencere yerine güveç tencerede pişirilebilir. Hepinize afiyet olsun.

Arama Sonuçları

çayeli kuru fasulyesi
Rize kuru fasulyesi
çayeli kuru fasulyesi tarifi
Rize kuru fasulyesi tarifi
Erzurum ispir ilçesi
erzurum ispir
erzurum
ispir
ispir fasulyesi
köy tereyağı
ev yapımı domates salçası
domates salçası
ev yapımı biber salçası
biber salçası
Susuz kuru fasulye Tarifi

Ayder Bungalow Rezervasyon













çayeli Kuru Fasulyesi

Çayeli Kuru Fasulyesi
+905322041136 Hemen WhatsApp'tan yazın



Çayeli kuru fasulyesi ile Rize kuru fasulyesi aynı yemeklerdir. Bu nedenle Çayeli kuru fasulyesi tarifi ile Rize kuru fasulyesi tarifi aynıdır. İyi fasulye yapmak için yerel fasulye kullanmalıyız. Erzurum İspir ilçesinde üretilen İspir fasulyesi temin edilir. Fasulye su ile yıkanır. Önceden hazırlanmış kaynatılmış köy sütünü bir tencereye konur. Tencerenin içerisine ispir fasulyesi eklenir. Oda sıcaklığında 10 saat bekletilir. Kuşbaşı doğranmış et tencereye konur. Tencereye su eklenmez. Et kendi suyu çekene kadar kısık ateşte kavrularak yarım pişirilir. Et ikinci sefer fasulye ile pişecektir. İkinci pişmede etin dağılmaması için ilk pişirmede et yarım pişirilir. Yeteri miktarda soğan düdüklü tencereye doğranır. Tencereye sıvı yağ, köy tereyağı, ev yapımı domates salçası, ev yapımı biber salçası eklenir. Biraz kavrulduktan sonra üzerine yarım pişirilmiş et ilave edilir. Kısık ateşte yeniden kavrulur. Son olarak üzerine sütte dinlendirilmiş fasulyeler eklenir. Tuz eklenerek kavurma işlemine devam edilir. Sonra fasulyelerin üzerini geçecek kadar su ilave edilir. Düdüklü tencerenin kapağı kapatılır ve kısık ateşte pişirilir. Çayeli Kuru Fasulyesinde az su kullanıldığı için Susuz kuru fasulye Tarifi de denilmektedir. Biz burada geleneksel fasulye tarifini verdik. Düdüklü tencere yerine güveç tencerede pişirilebilir. Hepinize afiyet olsun.

Arama Sonuçları

çayeli kuru fasulyesi
Rize kuru fasulyesi
çayeli kuru fasulyesi tarifi
Rize kuru fasulyesi tarifi
Erzurum ispir ilçesi
erzurum ispir
erzurum
ispir
ispir fasulyesi
köy tereyağı
ev yapımı domates salçası
domates salçası
ev yapımı biber salçası
biber salçası
Susuz kuru fasulye Tarifi



Ayder Bungalow Rezervasyon















 
Pirinçlik Köyü No:68/1 Ayder Fırtına Deresi Doğu Yakası, 53400 Ardeşen/Rize/Türkiye
+90 532 204 11