Çayeli kuru fasulyesi ile Rize kuru fasulyesi aynı yemeklerdir. Bu nedenle Çayeli kuru fasulyesi tarifi ile Rize kuru fasulyesi tarifi aynıdır. İyi fasulye yapmak için yerel fasulye kullanmalıyız. Erzurum İspir ilçesinde üretilen İspir fasulyesi temin edilir. Fasulye su ile yıkanır. Önceden hazırlanmış kaynatılmış köy sütünü bir tencereye konur. Tencerenin içerisine ispir fasulyesi eklenir. Oda sıcaklığında 10 saat bekletilir. Kuşbaşı doğranmış et tencereye konur. Tencereye su eklenmez. Et kendi suyu çekene kadar kısık ateşte kavrularak yarım pişirilir. Et ikinci sefer fasulye ile pişecektir. İkinci pişmede etin dağılmaması için ilk pişirmede et yarım pişirilir. Yeteri miktarda soğan düdüklü tencereye doğranır. Tencereye sıvı yağ, köy tereyağı, ev yapımı domates salçası, ev yapımı biber salçası eklenir. Biraz kavrulduktan sonra üzerine yarım pişirilmiş et ilave edilir. Kısık ateşte yeniden kavrulur. Son olarak üzerine sütte dinlendirilmiş fasulyeler eklenir. Tuz eklenerek kavurma işlemine devam edilir. Sonra fasulyelerin üzerini geçecek kadar su ilave edilir. Düdüklü tencerenin kapağı kapatılır ve kısık ateşte pişirilir. Çayeli Kuru Fasulyesinde az su kullanıldığı için Susuz kuru fasulye Tarifi de denilmektedir. Biz burada geleneksel fasulye tarifini verdik. Düdüklü tencere yerine güveç tencerede pişirilebilir. Hepinize afiyet olsun.
Arama Sonuçları
çayeli kuru fasulyesi Rize kuru fasulyesi çayeli kuru fasulyesi tarifi Rize kuru fasulyesi tarifi Erzurum ispir ilçesi erzurum ispir erzurum ispir ispir fasulyesi köy tereyağı ev yapımı domates salçası domates salçası ev yapımı biber salçası biber salçası Susuz kuru fasulye Tarifi
|
|