logo
logo
 

 

köy tereyağı


Rize Tereyağı

köy tereyağı tarifini sizlere yapalım. Öncelikle köy sütü alınır. Süt iki kere iyice kaynatılır. Ardından parmak yakmayacak kadar soğuması beklenir ve köy yoğurt mayası ile mayalanır. Buraya kadar anlattığımız yö...
köy tereyağı ilk yapım aşamasında süt iki kere pişirildiği için çiğ tüketilmeye uygundur. Pişirilmeyen sütten tereyağı elde edilmiş ise o yağ çiğ olarak tüketilmez. Biz burada rize yayık tereyağı diğer ismi ile r...


Çayeli Kuru Fasulyesi

köy tereyağı, ev yapımı domates salçası, ev yapımı biber salçası eklenir. Biraz kavrulduktan sonra üzerine yarım pişirilmiş et ilave edilir. Kısık ateşte yeniden kavrulur. Son olarak üzerine sütte dinlendirilmiş ...


Muhlama

köy tereyağını orta ısıda yanan ocaktaki tavaya koyunuz. Tereyağı köpürüp renk değiştirdikten sonra ocağı kısık ateşe getiriyoruz. Teyeyağı yanmadan üzerine bir miktar mısır unu, buğday unu ve tuz katıp kaşıkla i...




 
Pirinçlik Köyü No:68/1 Ayder Fırtına Deresi Doğu Yakası, 53400 Ardeşen/Rize/Türkiye
+90 532 204 11