logo
logo
 

 

mısır unu


Mısır Ekmeği

mısır unu alınır. İçerisine bir miktar tuz ve çok sıcak su katılır. İyice karıştırılır ve üzerine bir bardak soğuk su eklenir ve hamur tam kıvama gelene kadar karıştırılır. tereyağı sürülmüş sıcak tepsiye hamu...


Karalahana Ezmesi

mısır ununun yemeğe katılmasıdır. Normal mısır unu yerine köy değirmeninden elde edilen ince mısır unu kullanılmalıdır. Mısır unu yavaş yavaş tencereye aktarılır, bir yandan lahana ezme tahtası ile ezme ve piş...
mısır unu yerine köy değirmeninden elde edilen ince mısır unu kullanılmalıdır. Mısır unu yavaş yavaş tencereye aktarılır, bir yandan lahana ezme tahtası ile ezme ve pişirme işlemi devam eder. Yeteri miktarda m...
mısır unu kullanılmalıdır. Mısır unu yavaş yavaş tencereye aktarılır, bir yandan lahana ezme tahtası ile ezme ve pişirme işlemi devam eder. Yeteri miktarda mısır unu katılıp karalahana ezmesi kıvamına kadar ul...
mısır unu yavaş yavaş tencereye aktarılır, bir yandan lahana ezme tahtası ile ezme ve pişirme işlemi devam eder. Yeteri miktarda mısır unu katılıp karalahana ezmesi kıvamına kadar ulaşana kadar aynı yönteme de...
mısır unu katılıp karalahana ezmesi kıvamına kadar ulaşana kadar aynı yönteme devam edilir. Ardeşen lahana ezmesi, ayder lahana ezmesi, Rize lahana ezmesi tarifinin tüm detaylarını sizlere burada anlattık. Gen...


Hamsili Ekmek

mısır unu, hamsi, pazı, nane, sivri yeşil biber, domates, salça, soğan, pul biber, karabiber, maydanoz, tereyağı, sıvı yağ ve tuz gereklidir. Hamsili ekmeğin içerisinde mısır unu kullanıldığı için hamsili mısı...
mısır unu kullanıldığı için hamsili mısır ekmek ismi ile de anılmaktadır. Artvin'in Hopa ilçesinde hamsili ekmek çok tüketildiği için Hamsili ekmek Hopa meşhurdur. Hamsili ekmek rize, hamsili ekmek ardeşen, ha...
mısır ununun hazırlanmasıdır. Bir miktar mısır ununa önce tuz eklenir ve karıştırılır. Sonra sıcak su eklenir. Hamura yakın kıvama gelince içerisine pazılı karışımın eklenir. Sonra önceden hazırlanmış maydanoz...
mısır ununa önce tuz eklenir ve karıştırılır. Sonra sıcak su eklenir. Hamura yakın kıvama gelince içerisine pazılı karışımın eklenir. Sonra önceden hazırlanmış maydanoz, pul biber, karabiber ilave edilir. Son ...


Muhlama

mısır unu, buğday unu, tereyağı ve tuz gereklidir. Şimdi muhlama nasıl yapılır sorusuna cevap verelim. Öncelikle köy tereyağını orta ısıda yanan ocaktaki tavaya koyunuz. Tereyağı köpürüp renk değiştirdikten so...
mısır unu, buğday unu ve tuz katıp kaşıkla iyice karıştırıyoruz. Ardından muhlamalık peynirlerin hepsini ekliyoruz. Üzerine yeteri kadar kaynayan sıcak su ilave edip kısık ateşte erimesini bekliyoruz. Muhlama ...
nmısır unuki tavaya koyunuz. Tereyağı köpürüp renk değiştirdikten sonra ocağı kısık ateşe getiriyoruz. Teyeyağı yanmadan üzerine bir miktar mısır unu, buğday unu ve tuz katıp kaşıkla iyice karıştırıyoruz. Ardın...
mısır unu, buğday unu ve tuz katıp kaşıkla iyice karıştırıyoruz. Ardından muhlamalık peynirlerin hepsini ekliyoruz. Üzerine yeteri kadar kaynayan sıcak su ilave edip kısık ateşte erimesini bekliyoruz. Muhlama ...




 
Pirinçlik Köyü No:68/1 Ayder Fırtına Deresi Doğu Yakası, 53400 Ardeşen/Rize/Türkiye
+90 532 204 11