logo
logo
 

 
Mısır Ekmeği

Mısır Ekmeği
+905322041136 Hemen WhatsApp'tan yazın



Mısır ekmeği karadeniz bölgesinde çokça tüketilen yiyecek türüdür. Mısır ekmeği nerenin ürünüdür diye soranlara tek cümle ile doğu karadeniz bölgesinindir diyebiliriz. Günümüzde en çok  Rize ve Trabzon'da tüketilmektedir. Karadeniz usulü Mısır ekmeği tarifini sizlere açıklamadan önce köyde mısır nasıl yetiştirilir onu kısaca yazalım. Nisan ayı ile temmuz ayı arasında ekimi yapılan mısır bir süre sonra hasat edilir. Hasat edilen mısır kurutulur ve danelere ayrılır. Geleneksel mısır ekmeği yapabilmek için mısır taneleri su değirmeninde öğütülür. Öğütülen mısır un haline geldiği için köy usulü mısır ekmeğine gerekli hammadde hazırlanmış olur. Şimdi mısır ekmeği yapımını sizlere anlatalım. Öncelikle biz burada gerçekten orjinal mısır ekmeği tarifini yapıyoruz. Çünkü şuanda 85 yaşında olan yaşlı annelerimizin eski yöntemlerini yazıyoruz. Bundan yaklaşık bir asır önce dedelerimiz nasıl ata tohumu mısırı taş su değirmenlerinde öğütmüş ise, ninelerimiz nasıl mısır ekmeği yoğurmuş ise mısır ekmeği tarifini ona göre yapacağız. Öncelikle bir miktar köy mısır unu alınır. İçerisine bir miktar tuz ve çok sıcak su katılır. İyice karıştırılır ve üzerine bir bardak soğuk su eklenir ve hamur tam kıvama gelene kadar karıştırılır. tereyağı sürülmüş sıcak tepsiye hamur güzelce yayılır. Elimiz hafif ıslatıldıktan sonra hamurun üzeri düzeltilir. Piştikten sonra kolay kırılması için bıçakla baklava gibi çizgiler yapılır. Ardından fırında yaklaşık bir saat pişirilir. Rize'de eskiden fırın yerine fırınlı kuzine odun sobaları kullanılırdı. Şimdilerde Ardeşende geleneksel soba üretimi devam etmektedir. Isı göstergeli fırınlarda 200 derecede pişirme yapılmaktadır. Ardeşen mısır ekmeği, Rize mısır ekmeği, ayder mısır ekmeği yüksek ısıda pişirilmez. Çünkü yüksek ısı mısır ekmeğinin içini haşlar. Yavaş yavaş pişirilmesi önemlidir. Afiyet olsun.

Arama Sonuçları

Mısır ekmeği karadeniz
Mısır ekmeği nerenin ürünüdür
Karadeniz usulü Mısır ekmeği tarifi
köyde mısır nasıl yetiştirilir
Geleneksel mısır ekmeği
su değirmeni
köy usulü mısır ekmeği
mısır ekmeği yapımı
orjinal mısır ekmeği tarifi
ata tohumu mısır
taş su değirmenleri
mısır ekmeği tarifi
köy mısır unu fırınlı kuzine
odun sobaları
Ardeşende geleneksel soba
Ardeşen mısır ekmeği
Rize mısır ekmeği
ayder mısır ekmeği

Ayder Bungalow Rezervasyon













Mısır Ekmeği

Mısır Ekmeği
+905322041136 Hemen WhatsApp'tan yazın



Mısır ekmeği karadeniz bölgesinde çokça tüketilen yiyecek türüdür. Mısır ekmeği nerenin ürünüdür diye soranlara tek cümle ile doğu karadeniz bölgesinindir diyebiliriz. Günümüzde en çok  Rize ve Trabzon'da tüketilmektedir. Karadeniz usulü Mısır ekmeği tarifini sizlere açıklamadan önce köyde mısır nasıl yetiştirilir onu kısaca yazalım. Nisan ayı ile temmuz ayı arasında ekimi yapılan mısır bir süre sonra hasat edilir. Hasat edilen mısır kurutulur ve danelere ayrılır. Geleneksel mısır ekmeği yapabilmek için mısır taneleri su değirmeninde öğütülür. Öğütülen mısır un haline geldiği için köy usulü mısır ekmeğine gerekli hammadde hazırlanmış olur. Şimdi mısır ekmeği yapımını sizlere anlatalım. Öncelikle biz burada gerçekten orjinal mısır ekmeği tarifini yapıyoruz. Çünkü şuanda 85 yaşında olan yaşlı annelerimizin eski yöntemlerini yazıyoruz. Bundan yaklaşık bir asır önce dedelerimiz nasıl ata tohumu mısırı taş su değirmenlerinde öğütmüş ise, ninelerimiz nasıl mısır ekmeği yoğurmuş ise mısır ekmeği tarifini ona göre yapacağız. Öncelikle bir miktar köy mısır unu alınır. İçerisine bir miktar tuz ve çok sıcak su katılır. İyice karıştırılır ve üzerine bir bardak soğuk su eklenir ve hamur tam kıvama gelene kadar karıştırılır. tereyağı sürülmüş sıcak tepsiye hamur güzelce yayılır. Elimiz hafif ıslatıldıktan sonra hamurun üzeri düzeltilir. Piştikten sonra kolay kırılması için bıçakla baklava gibi çizgiler yapılır. Ardından fırında yaklaşık bir saat pişirilir. Rize'de eskiden fırın yerine fırınlı kuzine odun sobaları kullanılırdı. Şimdilerde Ardeşende geleneksel soba üretimi devam etmektedir. Isı göstergeli fırınlarda 200 derecede pişirme yapılmaktadır. Ardeşen mısır ekmeği, Rize mısır ekmeği, ayder mısır ekmeği yüksek ısıda pişirilmez. Çünkü yüksek ısı mısır ekmeğinin içini haşlar. Yavaş yavaş pişirilmesi önemlidir. Afiyet olsun.

Arama Sonuçları

Mısır ekmeği karadeniz
Mısır ekmeği nerenin ürünüdür
Karadeniz usulü Mısır ekmeği tarifi
köyde mısır nasıl yetiştirilir
Geleneksel mısır ekmeği
su değirmeni
köy usulü mısır ekmeği
mısır ekmeği yapımı
orjinal mısır ekmeği tarifi
ata tohumu mısır
taş su değirmenleri
mısır ekmeği tarifi
köy mısır unu fırınlı kuzine
odun sobaları
Ardeşende geleneksel soba
Ardeşen mısır ekmeği
Rize mısır ekmeği
ayder mısır ekmeği



Ayder Bungalow Rezervasyon















 
Pirinçlik Köyü No:68/1 Ayder Fırtına Deresi Doğu Yakası, 53400 Ardeşen/Rize/Türkiye
+90 532 204 11