Hamsili ekmek karadeniz bölgesinde tercih edilen bir yiyecektir. Rize usulü Hamsili Ekmek, Trabzon Hamsili Ekmek Tarifi, Karadeniz Usulü Hamsili Ekmek Tarifini sizlere yapmadan önce gerekli malzemeleri yazayım. Mısır unu, hamsi, pazı, nane, sivri yeşil biber, domates, salça, soğan, pul biber, karabiber, maydanoz, tereyağı, sıvı yağ ve tuz gereklidir. Hamsili ekmeğin içerisinde mısır unu kullanıldığı için hamsili mısır ekmek ismi ile de anılmaktadır. Artvin'in Hopa ilçesinde hamsili ekmek çok tüketildiği için Hamsili ekmek Hopa meşhurdur. Hamsili ekmek rize, hamsili ekmek ardeşen, hamsili ekmek ayder'in de meşhur olduğunu yazalım. Hamsili ekmek tarifinde ilk aşama hamsinin hazırlanmasıdır. Öncelikle taze hamsilerin başları ve kılçıkları ayıklanır. Hamsili mısır Ekmeği Tarifinde pazının önemi büyüktür. Bu nedenle ikinci aşama pazılı karışımı izah edelim. Bir tavaya bir miktar tereyağı ve sıvı yağ eklenir. Üzerine küp şeker büyüklüğünde doğranmış soğan, ardından domates, ardından salça ve sivri yeşil biber eklenir. Az miktarda karıştırıldıktan sonra küp şeker boyutunda kesilmiş pazı ve nane pazılı karışım tavaya eklenir. Yine çok az miktarda karıştırılır. Hamsili ekmek nasıl yapılır sorusuna cevapta mısır ununun hazırlanmasıdır. Bir miktar mısır ununa önce tuz eklenir ve karıştırılır. Sonra sıcak su eklenir. Hamura yakın kıvama gelince içerisine pazılı karışımın eklenir. Sonra önceden hazırlanmış maydanoz, pul biber, karabiber ilave edilir. Son olarak ilk aşamada hazırladığımız hamsiler yeteri miktarda eklenir. Güzelce el ile birlikte karıştırılır. Pişirme tavasının altına bir miktar sıvı yağ döküldükten sonra sıvı yağ dağıtılır. Tüm karışımlar üzerine eklenir, kısık ateşte fırında pişirilir. Gerçek ismi hamsili ekmek olmasına bazıları hamsikoli diye de isimlendirmektedir. İsminin ne olduğu çok önemli değil önemli olan lezzetidir. Şimdiden afiyet olsun.
Hamsili ekmek karadeniz bölgesinde tercih edilen bir yiyecektir. Rize usulü Hamsili Ekmek, Trabzon Hamsili Ekmek Tarifi, Karadeniz Usulü Hamsili Ekmek Tarifini sizlere yapmadan önce gerekli malzemeleri yazayım. Mısır unu, hamsi, pazı, nane, sivri yeşil biber, domates, salça, soğan, pul biber, karabiber, maydanoz, tereyağı, sıvı yağ ve tuz gereklidir. Hamsili ekmeğin içerisinde mısır unu kullanıldığı için hamsili mısır ekmek ismi ile de anılmaktadır. Artvin'in Hopa ilçesinde hamsili ekmek çok tüketildiği için Hamsili ekmek Hopa meşhurdur. Hamsili ekmek rize, hamsili ekmek ardeşen, hamsili ekmek ayder'in de meşhur olduğunu yazalım. Hamsili ekmek tarifinde ilk aşama hamsinin hazırlanmasıdır. Öncelikle taze hamsilerin başları ve kılçıkları ayıklanır. Hamsili mısır Ekmeği Tarifinde pazının önemi büyüktür. Bu nedenle ikinci aşama pazılı karışımı izah edelim. Bir tavaya bir miktar tereyağı ve sıvı yağ eklenir. Üzerine küp şeker büyüklüğünde doğranmış soğan, ardından domates, ardından salça ve sivri yeşil biber eklenir. Az miktarda karıştırıldıktan sonra küp şeker boyutunda kesilmiş pazı ve nane pazılı karışım tavaya eklenir. Yine çok az miktarda karıştırılır. Hamsili ekmek nasıl yapılır sorusuna cevapta mısır ununun hazırlanmasıdır. Bir miktar mısır ununa önce tuz eklenir ve karıştırılır. Sonra sıcak su eklenir. Hamura yakın kıvama gelince içerisine pazılı karışımın eklenir. Sonra önceden hazırlanmış maydanoz, pul biber, karabiber ilave edilir. Son olarak ilk aşamada hazırladığımız hamsiler yeteri miktarda eklenir. Güzelce el ile birlikte karıştırılır. Pişirme tavasının altına bir miktar sıvı yağ döküldükten sonra sıvı yağ dağıtılır. Tüm karışımlar üzerine eklenir, kısık ateşte fırında pişirilir. Gerçek ismi hamsili ekmek olmasına bazıları hamsikoli diye de isimlendirmektedir. İsminin ne olduğu çok önemli değil önemli olan lezzetidir. Şimdiden afiyet olsun.