logo
logo
 

 
Karalahana Ezmesi

Karalahana Ezmesi
+905322041136 Hemen WhatsApp'tan yazın



Lahana karadeniz bölgesinde sofları süslemektedir. Rize lahana yemeği denince akıllara ilk gelen yemek türü vurma lahana veya lahana ezmesi yemeğidir. Karalahana ezmesi tarifini köylerde hazırlandığı şekilde sizlere açıklayacağız. Öncelikle taze toplanmış lahanalar musluk suyunda yıkanır. Bıçakla iki parmak kalınlığında kesilir. Ardından kaynak sudaki tencerede haşlanır. İlk haşlama suyu dökülür. Kalan lahanalara ikinci sefer su eklenir ve tereyağı, sıvı yağ, iç yağı, kuru kırmızı acı biber ile birlikte yeniden kaynatılır. Karalahana ezmesi yapılışında en önemli olan hususlardan biri lahananın ezilmesidir. Lahana ezmesinde kullanılan tahtanın özelliğini biraz açıklayalım. Yerel lahana gürgen ağacından yapılan ahşap vurma ile ezilir. Ahşap vurmanın karalahananın lezzeti üzerinde iyileştirici etkisi vardır. Lahana mutfak robotu ile parçalanınca lezzetli olmamaktadır. Ezilince ezme sonucu çok farklı ve çok güzel bir tat meydana gelmektedir. Karalahana ezmesi nasıl yapılır son aşama ince mısır ununun yemeğe katılmasıdır. Normal mısır unu yerine köy değirmeninden elde edilen ince mısır unu kullanılmalıdır. Mısır unu yavaş yavaş tencereye aktarılır, bir yandan lahana ezme tahtası ile ezme ve pişirme işlemi devam eder. Yeteri miktarda mısır unu katılıp karalahana ezmesi kıvamına kadar ulaşana kadar aynı yönteme devam edilir. Ardeşen lahana ezmesi, ayder lahana ezmesi, Rize lahana ezmesi tarifinin tüm detaylarını sizlere burada anlattık. Genelde büyük tencerelerde köy karalahana ezmesi hazırlanır ve tamamı aynı gün tüketilmez. Ertesi gün lahana ezmesi ısıtılacağı zaman bir miktar sıvı yağ katılması gereklidir. Hepinize şimdiden afiyet olsun.

Arama Sonuçları

Lahana karadeniz
Rize lahana yemeği
vurma lahana
lahana ezmesi yemeği
Karalahana ezmesi tarifi
lahana ezmesi
Karalahana ezmesi yapılışı
Lahana ezmesinde kullanılan tahta
gürgen ağacı
ahşap vurma
Karalahana ezmesi nasıl yapılır
ince mısır unu
köy değirmeni
lahana ezme tahtası
Ardeşen lahana ezmesi
ayder lahana ezmesi
Rize lahana ezmesi
köy karalahana ezmesi

Ayder Bungalow Rezervasyon













Karalahana Ezmesi

Karalahana Ezmesi
+905322041136 Hemen WhatsApp'tan yazın



Lahana karadeniz bölgesinde sofları süslemektedir. Rize lahana yemeği denince akıllara ilk gelen yemek türü vurma lahana veya lahana ezmesi yemeğidir. Karalahana ezmesi tarifini köylerde hazırlandığı şekilde sizlere açıklayacağız. Öncelikle taze toplanmış lahanalar musluk suyunda yıkanır. Bıçakla iki parmak kalınlığında kesilir. Ardından kaynak sudaki tencerede haşlanır. İlk haşlama suyu dökülür. Kalan lahanalara ikinci sefer su eklenir ve tereyağı, sıvı yağ, iç yağı, kuru kırmızı acı biber ile birlikte yeniden kaynatılır. Karalahana ezmesi yapılışında en önemli olan hususlardan biri lahananın ezilmesidir. Lahana ezmesinde kullanılan tahtanın özelliğini biraz açıklayalım. Yerel lahana gürgen ağacından yapılan ahşap vurma ile ezilir. Ahşap vurmanın karalahananın lezzeti üzerinde iyileştirici etkisi vardır. Lahana mutfak robotu ile parçalanınca lezzetli olmamaktadır. Ezilince ezme sonucu çok farklı ve çok güzel bir tat meydana gelmektedir. Karalahana ezmesi nasıl yapılır son aşama ince mısır ununun yemeğe katılmasıdır. Normal mısır unu yerine köy değirmeninden elde edilen ince mısır unu kullanılmalıdır. Mısır unu yavaş yavaş tencereye aktarılır, bir yandan lahana ezme tahtası ile ezme ve pişirme işlemi devam eder. Yeteri miktarda mısır unu katılıp karalahana ezmesi kıvamına kadar ulaşana kadar aynı yönteme devam edilir. Ardeşen lahana ezmesi, ayder lahana ezmesi, Rize lahana ezmesi tarifinin tüm detaylarını sizlere burada anlattık. Genelde büyük tencerelerde köy karalahana ezmesi hazırlanır ve tamamı aynı gün tüketilmez. Ertesi gün lahana ezmesi ısıtılacağı zaman bir miktar sıvı yağ katılması gereklidir. Hepinize şimdiden afiyet olsun.

Arama Sonuçları

Lahana karadeniz
Rize lahana yemeği
vurma lahana
lahana ezmesi yemeği
Karalahana ezmesi tarifi
lahana ezmesi
Karalahana ezmesi yapılışı
Lahana ezmesinde kullanılan tahta
gürgen ağacı
ahşap vurma
Karalahana ezmesi nasıl yapılır
ince mısır unu
köy değirmeni
lahana ezme tahtası
Ardeşen lahana ezmesi
ayder lahana ezmesi
Rize lahana ezmesi
köy karalahana ezmesi



Ayder Bungalow Rezervasyon















 
Pirinçlik Köyü No:68/1 Ayder Fırtına Deresi Doğu Yakası, 53400 Ardeşen/Rize/Türkiye
+90 532 204 11