logo
logo
 

 
Turşu Kavurması

Turşu Kavurması
+905322041136 Hemen WhatsApp'tan yazın



Turşu kavurması bölgede tercih edilen bir yemek türüdür. Karadeniz usulü fasulye turşusu kavurması en bilinen türüdür. Az miktarda da olsa lahana turşu kavurması yapılmaktadır. Biz en çok tercih edilen olan fasulye turşu kavurmasının tarifini vereceğiz. Öncelikle fasulye nasıl yetiştirilir onu biraz açıklayalım. Nisan ayın ile Haziran ayı arasında fasulye ekimi yapılır. Nisan ayında ekilen fasulyeye tez gelen fasulye, haziran ayında ekilen fasulyeye geç gelen fasulye denir. Tez gelen fasulye ekimden sonra yaklaşık 60 günde hasat edilir. Geç gelen fasulye ise ekimden sonra yaklaşık 90 gün sonra hasat edilir. İklim ve yağmur durumuna göre hasat günü değişebilmektedir. Şimdi fasulye turşusu yapımı nasıl olur onu açıklayalım. En taze fasulyeler hasat edilir. Fasulyenin uçları ayıklanır. Ardından kaynar su bulunan bir tencereye konur ve 2 veya 3 dakika içinde çıkartılır. Ardından soğuk suyun içine konur ve kısa süre içinde soğuk sudan çıkartıldıktan sonra kuruması için temiz düz bir zeminde bekletilir. Turşu malzemeleri hazırlanır. Taze toplanmış acı biber, ezilmiş sarımsak ve bir miktar tuz hazırlanır. Daha önce hazırlanan fasulyeler ile turşu malzemeleri iyice karıştırılır. Karışım 12 saat boyunca dinlenmeye alınır. 12 saat dolduktan sonra turşu karışımı bir kavanoza doldurulur. Kavanoz kapağı kapatılmadan önce içerisine musluk suyu eklenir. Sudan sonra üzerine üzüm asma yaprağı birkaç tane konur. Üzüm yaprağı turşuya özel bir tat katmaktadır. Kapağı sıkıca kapatılır. İklim şartlarına ve hava sıcaklığına göre kavanozdaki turşunun yenecek kıvama gelmesi değişmektedir. Sıcak yaz aylarında kavanozdaki turşu 15 güne tam lezzetli olurken, daha soğuk sonbahar aylarında bu süre 30 güne kadar uzamaktadır. Turşu yaparken bir detayı da sizlere açıklayalım. Turşuda tuz miktarı çok önemlidir. Tuz az olur ise turşu kendi kendine erkende bozulur. Fazla olur ise lezzetli olmaz. Tuzun oranı çok önemlidir. Şimdi turşu kavurması nasıl yapılır onu açıklayalım. Tam kıvamına ulaşmış fasulye turşuları kavanozdan çıkartılır. Su ile yıkandıktan sonra bir miktar doğranmış beyaz soğan ile bir tavaya konur. Öncesinde tavaya sıvı yağ ve tereyağı eklenmiş olmalıdır. Soğan ve fasulye turşusu ocakla kavrulurken üzerine bir miktar karabiber, pul biber, kekik ve maydanoz ilave edilir. Ardından kavurma turşusu servise hazırlanmış olur. Burada ifade ettiğimiz tarif rize usulü turşu kavurmasıdır. Rize turşu kavurması, ardeşen turşu kavurması, ayder turşu kavurmasını yemek isterseniz sizleri yöreye bekleriz. Şimdiden afiyet olsun.

Arama Sonuçları

Turşu kavurması
Karadeniz usulü fasulye turşusu kavurması
lahana turşu kavurması
fasulye turşu kavurması
fasulye nasıl yetiştirilir
tez gelen fasulye
geç gelen fasulye
fasulye turşusu yapımı
fasulye turşusu yapımı nasıl olur
taze fasulyeler
acı biber
ezilmiş sarımsak
turşu malzemeleri
üzüm asma yaprağı
üzüm yaprağı
turşu kavurması nasıl yapılır
fasulye turşuları
karabiber
pul biber
kekik
maydanoz
kavurma turşusu
rize usulü turşu kavurması
Rize turşu kavurması
ardeşen turşu kavurması
ayder turşu kavurması

Ayder Bungalow Rezervasyon













Turşu Kavurması

Turşu Kavurması
+905322041136 Hemen WhatsApp'tan yazın



Turşu kavurması bölgede tercih edilen bir yemek türüdür. Karadeniz usulü fasulye turşusu kavurması en bilinen türüdür. Az miktarda da olsa lahana turşu kavurması yapılmaktadır. Biz en çok tercih edilen olan fasulye turşu kavurmasının tarifini vereceğiz. Öncelikle fasulye nasıl yetiştirilir onu biraz açıklayalım. Nisan ayın ile Haziran ayı arasında fasulye ekimi yapılır. Nisan ayında ekilen fasulyeye tez gelen fasulye, haziran ayında ekilen fasulyeye geç gelen fasulye denir. Tez gelen fasulye ekimden sonra yaklaşık 60 günde hasat edilir. Geç gelen fasulye ise ekimden sonra yaklaşık 90 gün sonra hasat edilir. İklim ve yağmur durumuna göre hasat günü değişebilmektedir. Şimdi fasulye turşusu yapımı nasıl olur onu açıklayalım. En taze fasulyeler hasat edilir. Fasulyenin uçları ayıklanır. Ardından kaynar su bulunan bir tencereye konur ve 2 veya 3 dakika içinde çıkartılır. Ardından soğuk suyun içine konur ve kısa süre içinde soğuk sudan çıkartıldıktan sonra kuruması için temiz düz bir zeminde bekletilir. Turşu malzemeleri hazırlanır. Taze toplanmış acı biber, ezilmiş sarımsak ve bir miktar tuz hazırlanır. Daha önce hazırlanan fasulyeler ile turşu malzemeleri iyice karıştırılır. Karışım 12 saat boyunca dinlenmeye alınır. 12 saat dolduktan sonra turşu karışımı bir kavanoza doldurulur. Kavanoz kapağı kapatılmadan önce içerisine musluk suyu eklenir. Sudan sonra üzerine üzüm asma yaprağı birkaç tane konur. Üzüm yaprağı turşuya özel bir tat katmaktadır. Kapağı sıkıca kapatılır. İklim şartlarına ve hava sıcaklığına göre kavanozdaki turşunun yenecek kıvama gelmesi değişmektedir. Sıcak yaz aylarında kavanozdaki turşu 15 güne tam lezzetli olurken, daha soğuk sonbahar aylarında bu süre 30 güne kadar uzamaktadır. Turşu yaparken bir detayı da sizlere açıklayalım. Turşuda tuz miktarı çok önemlidir. Tuz az olur ise turşu kendi kendine erkende bozulur. Fazla olur ise lezzetli olmaz. Tuzun oranı çok önemlidir. Şimdi turşu kavurması nasıl yapılır onu açıklayalım. Tam kıvamına ulaşmış fasulye turşuları kavanozdan çıkartılır. Su ile yıkandıktan sonra bir miktar doğranmış beyaz soğan ile bir tavaya konur. Öncesinde tavaya sıvı yağ ve tereyağı eklenmiş olmalıdır. Soğan ve fasulye turşusu ocakla kavrulurken üzerine bir miktar karabiber, pul biber, kekik ve maydanoz ilave edilir. Ardından kavurma turşusu servise hazırlanmış olur. Burada ifade ettiğimiz tarif rize usulü turşu kavurmasıdır. Rize turşu kavurması, ardeşen turşu kavurması, ayder turşu kavurmasını yemek isterseniz sizleri yöreye bekleriz. Şimdiden afiyet olsun.

Arama Sonuçları

Turşu kavurması
Karadeniz usulü fasulye turşusu kavurması
lahana turşu kavurması
fasulye turşu kavurması
fasulye nasıl yetiştirilir
tez gelen fasulye
geç gelen fasulye
fasulye turşusu yapımı
fasulye turşusu yapımı nasıl olur
taze fasulyeler
acı biber
ezilmiş sarımsak
turşu malzemeleri
üzüm asma yaprağı
üzüm yaprağı
turşu kavurması nasıl yapılır
fasulye turşuları
karabiber
pul biber
kekik
maydanoz
kavurma turşusu
rize usulü turşu kavurması
Rize turşu kavurması
ardeşen turşu kavurması
ayder turşu kavurması



Ayder Bungalow Rezervasyon















 
Pirinçlik Köyü No:68/1 Ayder Fırtına Deresi Doğu Yakası, 53400 Ardeşen/Rize/Türkiye
+90 532 204 11