bıçak
Laz Böreği
bıçakla kesilir. Üzerine ılık tereyağı dökülür. Ardından tepsi pişirmek için fırının içine konur. En güzel laz böreğini lazlardan yiyebilirsiniz. Afiyet olsun....
Tavuk Döner
bıçakla sıyırılır. Ardından özel sosla soslanır. Tavuk dönerinin sosunda neler kullanılır biraz daha ondan bahsedelim. Yoğurta bir miktar sıvı yağ, bir miktar tuz, bir miktar orta acılı Gaziantep kırmızı b...
Mısır Ekmeği
bıçakla baklava gibi çizgiler yapılır. Ardından fırında yaklaşık bir saat pişirilir. Rize'de eskiden fırın yerine fırınlı kuzine odun sobaları kullanılırdı. Şimdilerde Ardeşende geleneksel soba üretimi dev...
Karalahana Ezmesi
bıçakla iki parmak kalınlığında kesilir. Ardından kaynak sudaki tencerede haşlanır. İlk haşlama suyu dökülür. Kalan lahanalara ikinci sefer su eklenir ve tereyağı, sıvı yağ, iç yağı, kuru kırmızı acı biber...
Pişmiş Kestane
bıçak yardımı ile çizik atılır. Çizik atılmasının nedeni pişmiş kestanenin kolay soyulması ve kolay pişmesidir. İki tür pişirme yöntemi vardır. Biri tepside kestane pişirme, diğeri suda kestane pişirmedir....
Biz Kimiz
bıçak, kaşık, bardak, tabak, tava ★) Ayder Fırtına Deresi doğu koluna 300 metre mesafede ★) Ayder Frtına Deresi (Doğu-Batı) Çift Kol panaromik manzaralı ★) Asfalt yola 5 metre mesafede ★) Rize/Ardeşen şehi...
Ayder 5 yıldızlı Bungalov
bıçak, kaşık, bardak, tabak, tava ★) Ayder Fırtına Deresi doğu koluna 300 metre mesafede ★) Ayder Frtına Deresi (Doğu-Batı) Çift Kol panaromik manzaralı ★) Asfalt yola 5 metre mesafede ★) Rize/Ardeşen şehi...
|
|
|