
Kestane ağacı Doğu Karadeniz bölgesinde yetişen bir ağaç türüdür. Özü çok sağlam bir araçtır. Tekniğine uygun şekilde kurulutan kestane ağacı çok uzun süre açık ortamda kalsa dahi kolay kolay çürümez. Sonbahar döneminde kestane ağaçları kışa hazırlık yapar. Kestane ağacı ekim ve kasım aylarında yaprak döker. Olgunlaşan kestaneler yapraklar gibi dökülmeye başlar. Eylül ayında az miktarda kestane hasadı yapılırken, en çok hasat ekim ve kasım aylarında yapılır. Dökülen kestaneler toplanır ve kestane dikenlerinden kestaneler ayıklanır. Ayıklanan kestaneler bir bıçak yardımı ile çizik atılır. Çizik atılmasının nedeni pişmiş kestanenin kolay soyulması ve kolay pişmesidir. İki tür pişirme yöntemi vardır. Biri tepside kestane pişirme, diğeri suda kestane pişirmedir. Pişirilme ürüne göre fırında kestane kebap, kestane kebap, fırında kestane denilmektedir. Rize yöresinde daha çok tepside pişirme yapılmaktadır. Çizik atılmış kestane tepsiye konur ve fırında pişirilir. Pişirme süresi fırın sıcaklığına göre değişmektedir ortalama 8 dakikada tam pişmiş olur. Fırında pişirme gibi kapaklı tavada kestane pişirmek mümkündür. Hepinize afiyet olsun.
Arama Sonuçları
Kestane ağacı kestane Doğu Karadeniz bölgesi karadeniz bölgesi doğu karadeniz Sonbahar dönemi sonbahar kestane ağaçları kestane dikenleri pişmiş kestane tepside kestane pişirme suda kestane pişirme fırında kestane kebap kestane kebap fırında kestane tepside kestane suda kestane tepside pişirme kapaklı tavada kestane pişirme tavada kestane pişirme
|
|