logo
logo
 

 
Rize Kavurması

Rize Kavurması
+905322041136 Hemen WhatsApp'tan yazın



Rize Kavurması tarifine geçmeden önce kavurman tarihi hakkında kısa bilgi verelim. Orta asyada yaşayan Türk kavimleri at üzerinde haftalarda savaşırdı. Hayvan etinin yüksek proteini ile beslenmek isteyen savaşçı askerler etin bozulmaması için eti pişirip kuruturlardı. Bu şekilde et uzun süre bozulmaz ve yüksek proteinli beslenme amacıyla tüketilirdi. Rize yöresinin kavurması çok ünlüdür. İyi hazırlanan kavurma uzun süre bozulmadan tazeliğini korur. Öncelikle yaşını doldurmuş ineklerden etler kemiklerinden ayıklanır. İnek dışındaki keçi, koyun, dana hayvanların etleri yumuşak olduğu için kavurma yapımında kullanılmaz. İneğin tüm bölgesinin eti sert olduğu için bu et kullanılır. Et kuş başından büyük şekilde doğranır. Yıkanmayan et kendi suyundan süzülmesi için 2 saat dinlendirilir. Geniş düz bir tavanın içesine önce ineğin yağı eklenir. Sonra üzerine dinlemiş inek eti eklenir. En üstüne kalın tuz ilave edilir. Kısık ateşte yaklaşık et iyice pişene kadar 2 saat pişirilir. Üzerine su kesinlikle ilave edilmez. Pişen kavurmada yaklaşık 30 dakika dinlendirilir. Sonra muhafaza edilmesi için cam kavanoza veya kaba konur. 2 gün soğuk ortamda dinlenen kavurma tüketilmeye hazır olur. Afiyet olsun.

Arama Sonuçları

Rize Kavurması tarifi
kavurma tarihi
Türk kavimler
inek
keçi
koyun
dana
kavurma
rize kavurması

Ayder Bungalow Rezervasyon













Rize Kavurması

Rize Kavurması
+905322041136 Hemen WhatsApp'tan yazın



Rize Kavurması tarifine geçmeden önce kavurman tarihi hakkında kısa bilgi verelim. Orta asyada yaşayan Türk kavimleri at üzerinde haftalarda savaşırdı. Hayvan etinin yüksek proteini ile beslenmek isteyen savaşçı askerler etin bozulmaması için eti pişirip kuruturlardı. Bu şekilde et uzun süre bozulmaz ve yüksek proteinli beslenme amacıyla tüketilirdi. Rize yöresinin kavurması çok ünlüdür. İyi hazırlanan kavurma uzun süre bozulmadan tazeliğini korur. Öncelikle yaşını doldurmuş ineklerden etler kemiklerinden ayıklanır. İnek dışındaki keçi, koyun, dana hayvanların etleri yumuşak olduğu için kavurma yapımında kullanılmaz. İneğin tüm bölgesinin eti sert olduğu için bu et kullanılır. Et kuş başından büyük şekilde doğranır. Yıkanmayan et kendi suyundan süzülmesi için 2 saat dinlendirilir. Geniş düz bir tavanın içesine önce ineğin yağı eklenir. Sonra üzerine dinlemiş inek eti eklenir. En üstüne kalın tuz ilave edilir. Kısık ateşte yaklaşık et iyice pişene kadar 2 saat pişirilir. Üzerine su kesinlikle ilave edilmez. Pişen kavurmada yaklaşık 30 dakika dinlendirilir. Sonra muhafaza edilmesi için cam kavanoza veya kaba konur. 2 gün soğuk ortamda dinlenen kavurma tüketilmeye hazır olur. Afiyet olsun.

Arama Sonuçları

Rize Kavurması tarifi
kavurma tarihi
Türk kavimler
inek
keçi
koyun
dana
kavurma
rize kavurması



Ayder Bungalow Rezervasyon















 
Pirinçlik Köyü No:68/1 Ayder Fırtına Deresi Doğu Yakası, 53400 Ardeşen/Rize/Türkiye
+90 532 204 11