logo
logo
 

 

kavurma


Rize Kavurması

kavurması tarifine geçmeden önce kavurman tarihi hakkında kısa bilgi verelim. Orta asyada yaşayan Türk kavimleri at üzerinde haftalarda savaşırdı. Hayvan etinin yüksek proteini ile beslenmek isteyen savaşçı ...
kavurman tarihi hakkında kısa bilgi verelim. Orta asyada yaşayan Türk kavimleri at üzerinde haftalarda savaşırdı. Hayvan etinin yüksek proteini ile beslenmek isteyen savaşçı askerler etin bozulmaması için et...
kavurması çok ünlüdür. İyi hazırlanan kavurma uzun süre bozulmadan tazeliğini korur. Öncelikle yaşını doldurmuş ineklerden etler kemiklerinden ayıklanır. İnek dışındaki keçi, koyun, dana hayvanların etleri y...
kavurma uzun süre bozulmadan tazeliğini korur. Öncelikle yaşını doldurmuş ineklerden etler kemiklerinden ayıklanır. İnek dışındaki keçi, koyun, dana hayvanların etleri yumuşak olduğu için kavurma yapımında k...
kavurma yapımında kullanılmaz. İneğin tüm bölgesinin eti sert olduğu için bu et kullanılır. Et kuş başından büyük şekilde doğranır. Yıkanmayan et kendi suyundan süzülmesi için 2 saat dinlendirilir. Geniş düz...
kavurmada yaklaşık 30 dakika dinlendirilir. Sonra muhafaza edilmesi için cam kavanoza veya kaba konur. 2 gün soğuk ortamda dinlenen kavurma tüketilmeye hazır olur. Afiyet olsun....
kavurma tüketilmeye hazır olur. Afiyet olsun....


Çayeli Kuru Fasulyesi

kavurma işlemine devam edilir. Sonra fasulyelerin üzerini geçecek kadar su ilave edilir. Düdüklü tencerenin kapağı kapatılır ve kısık ateşte pişirilir. Çayeli Kuru Fasulyesinde az su kullanıldığı için Susuz ...
ekavurmafasulyesi eklenir. Oda sıcaklığında 10 saat bekletilir. Kuşbaşı doğranmış et tencereye konur. Tencereye su eklenmez. Et kendi suyu çekene kadar kısık ateşte kavrularak yarım pişirilir. Et ikinci sefer...
kavurma işlemine devam edilir. Sonra fasulyelerin üzerini geçecek kadar su ilave edilir. Düdüklü tencerenin kapağı kapatılır ve kısık ateşte pişirilir. Çayeli Kuru Fasulyesinde az su kullanıldığı için Susuz ...
ukavurman üzerini geçecek kadar su ilave edilir. Düdüklü tencerenin kapağı kapatılır ve kısık ateşte pişirilir. Çayeli Kuru Fasulyesinde az su kullanıldığı için Susuz kuru fasulye Tarifi de denilmektedir. Biz...


Turşu Kavurması

kavurması bölgede tercih edilen bir yemek türüdür. Karadeniz usulü fasulye turşusu kavurması en bilinen türüdür. Az miktarda da olsa lahana turşu kavurması yapılmaktadır. Biz en çok tercih edilen olan fasuly...
kavurması en bilinen türüdür. Az miktarda da olsa lahana turşu kavurması yapılmaktadır. Biz en çok tercih edilen olan fasulye turşu kavurmasının tarifini vereceğiz. Öncelikle fasulye nasıl yetiştirilir onu b...
kavurması yapılmaktadır. Biz en çok tercih edilen olan fasulye turşu kavurmasının tarifini vereceğiz. Öncelikle fasulye nasıl yetiştirilir onu biraz açıklayalım. Nisan ayın ile Haziran ayı arasında fasulye e...
kavurmasının tarifini vereceğiz. Öncelikle fasulye nasıl yetiştirilir onu biraz açıklayalım. Nisan ayın ile Haziran ayı arasında fasulye ekimi yapılır. Nisan ayında ekilen fasulyeye tez gelen fasulye, hazira...
kavurması nasıl yapılır onu açıklayalım. Tam kıvamına ulaşmış fasulye turşuları kavanozdan çıkartılır. Su ile yıkandıktan sonra bir miktar doğranmış beyaz soğan ile bir tavaya konur. Öncesinde tavaya sıvı ya...
kavurma turşusu servise hazırlanmış olur. Burada ifade ettiğimiz tarif rize usulü turşu kavurmasıdır. Rize turşu kavurması, ardeşen turşu kavurması, ayder turşu kavurmasını yemek isterseniz sizleri yöreye be...
kavurmasıdır. Rize turşu kavurması, ardeşen turşu kavurması, ayder turşu kavurmasını yemek isterseniz sizleri yöreye bekleriz. Şimdiden afiyet olsun....
kavurması, ardeşen turşu kavurması, ayder turşu kavurmasını yemek isterseniz sizleri yöreye bekleriz. Şimdiden afiyet olsun....
kavurması, ayder turşu kavurmasını yemek isterseniz sizleri yöreye bekleriz. Şimdiden afiyet olsun....




 
Pirinçlik Köyü No:68/1 Ayder Fırtına Deresi Doğu Yakası, 53400 Ardeşen/Rize/Türkiye
+90 532 204 11