logo
logo
 

 
Rize Pekmezi

Rize Pekmezi
+905322041136 Hemen WhatsApp'tan yazın



Rize bölgesinde birçok pekmez türü evlerde yapılmaktadır. Elma pekmezi, armut pekmezi, hurma pekmezi, dut pekmezi, üzüm pekmezi bunlardandır. Rize pekmezi, ardeşen pekmezi, ayder pekmezi diye yörelerde geleneksel pekmezler üretilmektedir. Köy pekmezi nasıl yapılır diye merak ettiğinizi biliyoruz. Aslında tüm pekmezlerin hazırlanma usulü aynıdır. Biz bu nedenle sadece kara üzüm pekmezi nasıl yapılır sorusuna cevap vereceğiz. Siz aynı yöntemleri diğer türler için de uygulayabilirsiniz. Üzüm meyvesi eylül ekim ayında hasat edilir. Hasat edilen üzümler önce ayıklanır. Ayıklanan üzümler çuvala yerleştirilir. Çuvallar büyük hazneli bir yere konur. Daha önce hiç kullanılmamış çizmeler giyilir çuvaldaki kara üzümler iyice ayaklarla ezilir. İlk ezme sonrası üzüm suları ayrı bir bidona nakil edilir. Ardından haznede bulunan çuvallara az miktarda musluk suyu ilave edilir. Sonra hiç kullanılmamış çizmelerle ikinci ezme işlemi yapılır. Elde edilen üzüm suyu aynı bidona nakil edilir. Bidondaki üzüm suları özel dikilmiş süzme çuvalı ile süzülür. Bu işlem ile saf üzüm suyunda bulunan parçacıklar ayıklanmış olur. Tüm üzüm suları büyük bakır tavalara boşaltılır. Odun ateşinde 3 saat ile 5 saat arası iyice kaynatılır. Kaynakma devam ederken tavanın üstünde biriken üzüm parçacıkları süzgeç ile alınır. Parçacıklar tamamen bitene kadar ara ara süzgeçle alma işlemine devam edilir. Tavada odun ateşi devam ettikçe üzüm suyu siyah renge dönüşecektir ve pekmez oluşmaya başlayacaktır. Üzüm suyu yeterli sürede ve miktarda odun ateşine maruz kalınca sıvı yoğunluğu artar. Sıvı pekmez kıvamına geldikten sonra soğumaya bırakılır. Ardından kara üzüm pekmezi tüketilmek için kavanozlara konur. Ardeşen kara üzüm pekmezi, Rize kara üzüm pekmezi, ayder kara üzüm pekmezinin yapılışı bu şekildedir. Geleneksel köy pekmezi üretiminde katkı maddesi veya şeker kullanılmaz. Şekersiz köy pekmezi arıyorsanız sizi buraya bekliyoruz. Hepinize afiyet olsun.

Arama Sonuçları

pekmez
Elma pekmezi
armut pekmezi
hurma pekmezi
dut pekmezi
üzüm pekmezi
Rize pekmezi
ardeşen pekmezi
ayder pekmezi
geleneksel pekmezler
Köy pekmezi nasıl yapılır
köy pekmezi
kara üzüm pekmezi nasıl yapılır
kara üzüm pekmezi
üzüm meyvesi
üzüm suları
süzme çuvalı
bakır tavalar
Odun ateşi
Ardeşen kara üzüm pekmezi
Rize kara üzüm pekmezi
ayder kara üzüm pekmezi
Geleneksel köy pekmezi
şekersiz köy pekmezi

Ayder Bungalow Rezervasyon













Rize Pekmezi

Rize Pekmezi
+905322041136 Hemen WhatsApp'tan yazın



Rize bölgesinde birçok pekmez türü evlerde yapılmaktadır. Elma pekmezi, armut pekmezi, hurma pekmezi, dut pekmezi, üzüm pekmezi bunlardandır. Rize pekmezi, ardeşen pekmezi, ayder pekmezi diye yörelerde geleneksel pekmezler üretilmektedir. Köy pekmezi nasıl yapılır diye merak ettiğinizi biliyoruz. Aslında tüm pekmezlerin hazırlanma usulü aynıdır. Biz bu nedenle sadece kara üzüm pekmezi nasıl yapılır sorusuna cevap vereceğiz. Siz aynı yöntemleri diğer türler için de uygulayabilirsiniz. Üzüm meyvesi eylül ekim ayında hasat edilir. Hasat edilen üzümler önce ayıklanır. Ayıklanan üzümler çuvala yerleştirilir. Çuvallar büyük hazneli bir yere konur. Daha önce hiç kullanılmamış çizmeler giyilir çuvaldaki kara üzümler iyice ayaklarla ezilir. İlk ezme sonrası üzüm suları ayrı bir bidona nakil edilir. Ardından haznede bulunan çuvallara az miktarda musluk suyu ilave edilir. Sonra hiç kullanılmamış çizmelerle ikinci ezme işlemi yapılır. Elde edilen üzüm suyu aynı bidona nakil edilir. Bidondaki üzüm suları özel dikilmiş süzme çuvalı ile süzülür. Bu işlem ile saf üzüm suyunda bulunan parçacıklar ayıklanmış olur. Tüm üzüm suları büyük bakır tavalara boşaltılır. Odun ateşinde 3 saat ile 5 saat arası iyice kaynatılır. Kaynakma devam ederken tavanın üstünde biriken üzüm parçacıkları süzgeç ile alınır. Parçacıklar tamamen bitene kadar ara ara süzgeçle alma işlemine devam edilir. Tavada odun ateşi devam ettikçe üzüm suyu siyah renge dönüşecektir ve pekmez oluşmaya başlayacaktır. Üzüm suyu yeterli sürede ve miktarda odun ateşine maruz kalınca sıvı yoğunluğu artar. Sıvı pekmez kıvamına geldikten sonra soğumaya bırakılır. Ardından kara üzüm pekmezi tüketilmek için kavanozlara konur. Ardeşen kara üzüm pekmezi, Rize kara üzüm pekmezi, ayder kara üzüm pekmezinin yapılışı bu şekildedir. Geleneksel köy pekmezi üretiminde katkı maddesi veya şeker kullanılmaz. Şekersiz köy pekmezi arıyorsanız sizi buraya bekliyoruz. Hepinize afiyet olsun.

Arama Sonuçları

pekmez
Elma pekmezi
armut pekmezi
hurma pekmezi
dut pekmezi
üzüm pekmezi
Rize pekmezi
ardeşen pekmezi
ayder pekmezi
geleneksel pekmezler
Köy pekmezi nasıl yapılır
köy pekmezi
kara üzüm pekmezi nasıl yapılır
kara üzüm pekmezi
üzüm meyvesi
üzüm suları
süzme çuvalı
bakır tavalar
Odun ateşi
Ardeşen kara üzüm pekmezi
Rize kara üzüm pekmezi
ayder kara üzüm pekmezi
Geleneksel köy pekmezi
şekersiz köy pekmezi



Ayder Bungalow Rezervasyon















 
Pirinçlik Köyü No:68/1 Ayder Fırtına Deresi Doğu Yakası, 53400 Ardeşen/Rize/Türkiye
+90 532 204 11