logo
logo
 

 

odun ateşi


Tulum Heykeli

odun ateşi külünde 3 gün dinlendirilir. Sonrasında keçi derisinin tüyleri temizledir. Ön ayağının ucuna üflenerek şişirmeyi sağlayan lülük takılır. Arka ayağına ise notalara ses veren Nav isimli şimşir aşağıdan...


Rize Pekmezi

odun ateşinde 3 saat ile 5 saat arası iyice kaynatılır. Kaynakma devam ederken tavanın üstünde biriken üzüm parçacıkları süzgeç ile alınır. Parçacıklar tamamen bitene kadar ara ara süzgeçle alma işlemine devam ...
odun ateşi devam ettikçe üzüm suyu siyah renge dönüşecektir ve pekmez oluşmaya başlayacaktır. Üzüm suyu yeterli sürede ve miktarda odun ateşine maruz kalınca sıvı yoğunluğu artar. Sıvı pekmez kıvamına geldikten...
odun ateşine maruz kalınca sıvı yoğunluğu artar. Sıvı pekmez kıvamına geldikten sonra soğumaya bırakılır. Ardından kara üzüm pekmezi tüketilmek için kavanozlara konur. Ardeşen kara üzüm pekmezi, Rize kara üzüm ...


Közlenmiş Mısır

odun ateşinde pişirilir. Buna közde mısır veya közlenmiş mısır denilmektedir. Rize közde mısır, ardeşen közde mısır, ayder közde mısır arıyorsanız birçok noktada bulabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun....
zodun ateşiktada bulabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun....




 
Pirinçlik Köyü No:68/1 Ayder Fırtına Deresi Doğu Yakası, 53400 Ardeşen/Rize/Türkiye
+90 532 204 11