Kahve bildiğiniz üzere sıcak iklimlerde yetişen bir meyvedir. Kahvenin kökeni Habeşistan'ın Keffa bölgesidir. Günümüzde Keffa Etiyopya devleti sınırları içerisindedir. Kahve ağacından hasat edilen kahveler kabuklarından ayılır ve bir süre sonra kahveler kavrulur. İşte bu kavrulmuş kahveler kahve öğütme makinesi ile toz haline getirilir. Şimdi Türk kahvesi nasıl yapılır sorusuna cevap verelim. Biz burada Türk Kahve makinesi ile kahve tarifini vereceğiz. Önce kahve cezvesinin içerisine 1 ölçek taze kahve eklenir. Orta şekerli kahve için cezvenin içerisine 1 adet küp şeker eklenir. Kahve cezvesinin içerisine 1 fincan soğuk su ilave edilir. Ardından kaşık ile şeker eriyene kadar soğuk sulu kahve karıştırılır. Sonra cezve makinenin içerisine konur ve makine çalıştırılır. Köpüklü kahvenin sırrı nedir diye soranlara cevap verelim. Eğer Türkiye'de yerel kültüre göre icat edilmiş bir kahve makinesi kullanıyorsanız en güzel köpükleri kolayca elde etmiş olursunuz. Lezzetli kahve tariflerinde iki önemli konu bulunmaktadır. Birincisi fincan konusudur. Kahvenin lezzetini hissetmek için öncelikle fincan kaynamış suda bekletilir. Soğuk fincan kahvenin eşsiz tadını azaltır. Tam kaynar suda ısıtılmış fincanın kenarına kadar kahve tadı tam ulaşmış ulur. İkincisi ise cezveden aktarım konusudur. Kahve pişirildikten sonra köpük cezvede bulunmaktadır. Fakat fincana aktarılırken köpükler yok olmaktadır. Cezve fincandan biraz yukarıda tutularak kahve dökülür. Bu şekilde cezvedeki köpük yok olmaz, hatta yeni köpükler oluşur. Genelde Türk kahvesinin yanında Türk Lokumu, baklava, çikolata tüketilir. Hepinize afiyet olsun.
Arama Sonuçları
Kahve bildiğiniz üzere sıcak iklimlerde yetişen bir meyvedir. Kahvenin kökeni Habeşistan Keffa Keffa Etiyopya etiyopya etiyopya devleti Kahve ağacı kavrulmuş kahve kahve öğütme makinesi Türk kahvesi nasıl yapılır Türk Kahve makinesi kahve tarifi Orta şekerli kahve Köpüklü kahvenin sırrı nedir Lezzetli kahve tarifleri Türk Lokumu baklava çikolata
|
|