logo
logo
 

 
Pişmiş Kestane

Pişmiş Kestane
+905322041136 Hemen WhatsApp'tan yazın



Kestane ağacı Doğu Karadeniz bölgesinde yetişen bir ağaç türüdür. Özü çok sağlam bir araçtır. Tekniğine uygun şekilde kurulutan kestane ağacı çok uzun süre açık ortamda kalsa dahi kolay kolay çürümez. Sonbahar döneminde kestane ağaçları kışa hazırlık yapar. Kestane ağacı ekim ve kasım aylarında yaprak döker. Olgunlaşan kestaneler yapraklar gibi dökülmeye başlar. Eylül ayında az miktarda kestane hasadı yapılırken, en çok hasat ekim ve kasım aylarında yapılır. Dökülen kestaneler toplanır ve kestane dikenlerinden kestaneler ayıklanır. Ayıklanan kestaneler bir bıçak yardımı ile çizik atılır. Çizik atılmasının nedeni pişmiş kestanenin kolay soyulması ve kolay pişmesidir. İki tür pişirme yöntemi vardır. Biri tepside kestane pişirme, diğeri suda kestane pişirmedir. Pişirilme ürüne göre fırında kestane kebap, kestane kebap, fırında kestane denilmektedir. Rize yöresinde daha çok tepside pişirme yapılmaktadır. Çizik atılmış kestane tepsiye konur ve fırında pişirilir. Pişirme süresi fırın sıcaklığına göre değişmektedir ortalama 8 dakikada tam pişmiş olur. Fırında pişirme gibi kapaklı tavada kestane pişirmek mümkündür. Hepinize afiyet olsun.

Arama Sonuçları

Kestane ağacı
kestane
Doğu Karadeniz bölgesi
karadeniz bölgesi
doğu karadeniz
Sonbahar dönemi
sonbahar
kestane ağaçları
kestane dikenleri
pişmiş kestane
tepside kestane pişirme
suda kestane pişirme
fırında kestane kebap
kestane kebap
fırında kestane
tepside kestane
suda kestane
tepside pişirme
kapaklı tavada kestane pişirme
tavada kestane pişirme

Ayder Bungalow Rezervasyon













Pişmiş Kestane

Pişmiş Kestane
+905322041136 Hemen WhatsApp'tan yazın



Kestane ağacı Doğu Karadeniz bölgesinde yetişen bir ağaç türüdür. Özü çok sağlam bir araçtır. Tekniğine uygun şekilde kurulutan kestane ağacı çok uzun süre açık ortamda kalsa dahi kolay kolay çürümez. Sonbahar döneminde kestane ağaçları kışa hazırlık yapar. Kestane ağacı ekim ve kasım aylarında yaprak döker. Olgunlaşan kestaneler yapraklar gibi dökülmeye başlar. Eylül ayında az miktarda kestane hasadı yapılırken, en çok hasat ekim ve kasım aylarında yapılır. Dökülen kestaneler toplanır ve kestane dikenlerinden kestaneler ayıklanır. Ayıklanan kestaneler bir bıçak yardımı ile çizik atılır. Çizik atılmasının nedeni pişmiş kestanenin kolay soyulması ve kolay pişmesidir. İki tür pişirme yöntemi vardır. Biri tepside kestane pişirme, diğeri suda kestane pişirmedir. Pişirilme ürüne göre fırında kestane kebap, kestane kebap, fırında kestane denilmektedir. Rize yöresinde daha çok tepside pişirme yapılmaktadır. Çizik atılmış kestane tepsiye konur ve fırında pişirilir. Pişirme süresi fırın sıcaklığına göre değişmektedir ortalama 8 dakikada tam pişmiş olur. Fırında pişirme gibi kapaklı tavada kestane pişirmek mümkündür. Hepinize afiyet olsun.

Arama Sonuçları

Kestane ağacı
kestane
Doğu Karadeniz bölgesi
karadeniz bölgesi
doğu karadeniz
Sonbahar dönemi
sonbahar
kestane ağaçları
kestane dikenleri
pişmiş kestane
tepside kestane pişirme
suda kestane pişirme
fırında kestane kebap
kestane kebap
fırında kestane
tepside kestane
suda kestane
tepside pişirme
kapaklı tavada kestane pişirme
tavada kestane pişirme



Ayder Bungalow Rezervasyon















 


Pirinçlik Köyü No:68/1 Ayder Fırtına Deresi Doğu Yakası, 53400 Ardeşen/Rize/Türkiye
+90 532 204 11