logo
logo
 

 
Haşlanmış Mısır

Haşlanmış Mısır
+905322041136 Hemen WhatsApp'tan yazın



Haşlanmış mısır, haşlama mısır, tencerede mısır veya süt mısır hepsi aynı mısırdır. Fakat insanlar benzer isimler kullanmaktadırlar. Pişmiş mısırı anlatmadan önce biraz mısır nasıl yetiştirilir onu size açıklayalım. Mısır bitkisi nisan ayı ile temmuz ayları arasında ekimi yapılmaktadır. Ekim zamanına, iklim şartlarına ve yağmur durumuna göre ekimden sonra hasat tarihi değişmektedir. En erken 90 günde en geç 140 günde mısırın hasadı yapılmaktadır. Taze hasat edilen mısırlar süt gibi yumuşak olduğu için ayder süt mısır, rize süt mısır, ardeşen süt mısır diye bölgelere göre adlandırılır. Aslında mısır süt değildir ama süt gibi olduğu anlatılmak istenmektedir. Taze toplanan mısırlar tencereye konup pişene kadar güzelce haşlanır. Mısır yenecek kıvama gelince sıcak olarak tüketilir. Mısırın tadını daha iyi alabilmek için üzerine biraz tuz serpmeniz önerilir. Bölgede birçok noktada taze pişmiş mısır satılmaktadır. Rize haşlanmış mısır, Ardeşen haşlanmış mısır, ayder haşlanmış mısır almak isterseniz mısırın tam yerine geldiniz demektir. Bir de bardakta süt mısırı kısaca açıklayalım. Rize ve çevresinde haşlama mısır koçanından ayrılarak bardakta sunulur. Bu şekilde süt mısır, bardakta mısır veya bardakta süt mısır olarak isimlendirilir. Sonuçta hepsi yerel mısırın suda kaynatılmasından yapılır. Hepinize şimdiden afiyet olsun.

Arama Sonuçları

Haşlanmış mısır
haşlama mısır
tencerede mısır
süt mısır
Pişmiş mısır
mısır nasıl yetiştirilir
Mısır bitkisi
ayder süt mısır
rize süt mısır
ardeşen süt mısır
Taze toplanan mısır
taze pişmiş mısır
Rize haşlanmış mısır
Ardeşen haşlanmış mısır
ayder haşlanmış mısır
bardakta süt mısır
mısır koçanı
süt mısır
bardakta mısır

Ayder Bungalow Rezervasyon













Haşlanmış Mısır

Haşlanmış Mısır
+905322041136 Hemen WhatsApp'tan yazın



Haşlanmış mısır, haşlama mısır, tencerede mısır veya süt mısır hepsi aynı mısırdır. Fakat insanlar benzer isimler kullanmaktadırlar. Pişmiş mısırı anlatmadan önce biraz mısır nasıl yetiştirilir onu size açıklayalım. Mısır bitkisi nisan ayı ile temmuz ayları arasında ekimi yapılmaktadır. Ekim zamanına, iklim şartlarına ve yağmur durumuna göre ekimden sonra hasat tarihi değişmektedir. En erken 90 günde en geç 140 günde mısırın hasadı yapılmaktadır. Taze hasat edilen mısırlar süt gibi yumuşak olduğu için ayder süt mısır, rize süt mısır, ardeşen süt mısır diye bölgelere göre adlandırılır. Aslında mısır süt değildir ama süt gibi olduğu anlatılmak istenmektedir. Taze toplanan mısırlar tencereye konup pişene kadar güzelce haşlanır. Mısır yenecek kıvama gelince sıcak olarak tüketilir. Mısırın tadını daha iyi alabilmek için üzerine biraz tuz serpmeniz önerilir. Bölgede birçok noktada taze pişmiş mısır satılmaktadır. Rize haşlanmış mısır, Ardeşen haşlanmış mısır, ayder haşlanmış mısır almak isterseniz mısırın tam yerine geldiniz demektir. Bir de bardakta süt mısırı kısaca açıklayalım. Rize ve çevresinde haşlama mısır koçanından ayrılarak bardakta sunulur. Bu şekilde süt mısır, bardakta mısır veya bardakta süt mısır olarak isimlendirilir. Sonuçta hepsi yerel mısırın suda kaynatılmasından yapılır. Hepinize şimdiden afiyet olsun.

Arama Sonuçları

Haşlanmış mısır
haşlama mısır
tencerede mısır
süt mısır
Pişmiş mısır
mısır nasıl yetiştirilir
Mısır bitkisi
ayder süt mısır
rize süt mısır
ardeşen süt mısır
Taze toplanan mısır
taze pişmiş mısır
Rize haşlanmış mısır
Ardeşen haşlanmış mısır
ayder haşlanmış mısır
bardakta süt mısır
mısır koçanı
süt mısır
bardakta mısır



Ayder Bungalow Rezervasyon















 
Pirinçlik Köyü No:68/1 Ayder Fırtına Deresi Doğu Yakası, 53400 Ardeşen/Rize/Türkiye
+90 532 204 11